Hur gick det sen för paren i Gift vid första ögonkastet 2024?
Hur gick det sen för paren i Gift vid första ögonkastet 2024? - Foto: SVT

Så gick det sen för paren i Gift vid första ögonkastet 2024

Det såg länge ut som om två av fyra par skulle hålla fast vid sina äktenskapslöften, men när deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" återsamlas efter tio månader har kärleken svalnat för ytterligare ett av paren.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Fakta: Så gick det för paren i "Gift vid första ögonkastet"

Linnea och Jimmi:

På Linneas initiativ avslutades relationen under stor dramatik i det näst sista avsnittet. Linnea har i dag hittat kärleken på Tinder. Jimmi är singel, tävlar i bridge och dejtar.

Anastasia och Torsten:

Även de bestämde sig för att avsluta relationen i förtid. Anastasia har i dag träffat kärleken i Borås och Torsten är kär i en kvinna som snart blir hans sambo.

Emmy och Mattias:

Efter att ha varit gifta i tio månader svalnade Mattias känslor och de valde att göra slut. I dag är båda singlar, har fortfarande viss kontakt med varandra men söker kärleken på varsitt håll.

Rosanna och Christoffer:

Enda paret som fortfarande är lyckligt gifta. Göteborgaren Christoffer har flyttat hem till Rosanna i Malmö där de planerar sin framtid tillsammans.

Källa: SVT

Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist lämnade programmet i det åttonde avsnittet på Linneas initiativ och sedan dess har det spekulerats friskt kring vad som egentligen hände i relationen.

Jimmi Nordqvist är inte med under återträffen

När paren tio månader senare samlas för en uppföljande weekend på en herrgård utanför Stockholm är Jimmi inte med – ett beslut som enligt honom själv har tagits i samråd med produktionen. I dag är han starkt kritisk till hur relationen och framför allt hans del i uppbrottet skildrats i olika medier.

— Friheten folk tar sig att spekulera och tillskriva egenskaper som är ganska fruktansvärda att få till sig som person, det har varit tufft, säger han i programmet.

SVT har fått kritik för att otydligheterna kring Jims och Linnéas avhopp lett till spekulationer och ryktesspridning. Pressbild

Även Torsten Malmgård och Anastasia Exner avbryter "experimentet" som de kallar äktenskapet innan de fem veckorna är till ända, men när de möts vid återträffen är det ett beslut som bägge parter verkar nöjda med.

LÄS MER: Ändringen i SVT:s "Gift vid första ögonkastet" 2024

Känslosamt för Emmy Johansson och Mattias Cedergren

Under återträffen får paren för första gången se det sista avsnittet färdigklippt. För Emmy Johansson och Mattias Cedergren blir det extra känslosamt att se tillbakablickar på både bröllop och beslutsdagen eftersom de tre veckor tidigare gjort slut.

— Trots att jag var väldigt ledsen såg jag mycket fram emot återträffen, men det blev nästan en känslomässig chock när jag satt där bredvid Mattias och vi fick se våra lyckligaste stunder samtidigt som jag var mer ledsen än jag någonsin varit, säger hon.

MISSA INTE: Här är SVT:s regel för ringarna i Gift vid första ögonkastet

Vad hände mellan Emmy Johansson och Mattias Cedergren?

Efter tio månaders äktenskap började Mattias tvivla på relationen och hans känslomässiga bergochdalbana håller programmets psykologer fullt sysselsatta.

— Det här är vad jag alltid varit så rädd för, att bli lämnad, men jag har lärt mig mycket under den här processen och gud vad man klarar av mycket mer än vad man tror, säger Emmy Johansson.

LÄS MER: Det får "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna inte prata om

Emmy Johansson och Mattias Cedergren är vänner 

I dag är paret vänner och har fortfarande viss kontakt.

— Jag är jättetacksam över att jag har fått lära känna honom. Vi kommer alltid att ha ett speciellt band och det har varit skönt att finnas som stöd till varandra nu när programmet har sänts.

Även om det inte gick hela vägen så ångrar Emmy Johansson inte sin medverkan i "Gift vid första ögonkastet".

— Jag tycker att det är ett spännande koncept och det fungerar ju för vissa. Och jag fick ju bli kär och uppleva en fin kärleksrelation, säger hon.

MISSA INTE: Därför är Gift vid första ögonkastet-deltagarna så unga i år

När deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" återsamlas har Emmy och Mattias precis brutit sin relation. Pressbild
TT
/