Måndag 24 Jan
Stockholm

Jocke och Jonna riskerar skattesmäll

Sociala medier-profilerna Jocke och Jonna Lundell har upptaxerats av Skatteverket. Arkivbild.
Sociala medier-profilerna Jocke och Jonna Lundell har upptaxerats av Skatteverket. Arkivbild. Foto: TT

Nyhetsbyrån Siren rapporterar att Skatteverket upptaxerar duon för åren 2019 och 2020, då de dragit av för kläder, skor och mat. Enligt kommunikationen med Skatteverket har Joakim och Jonna Lundell hänvisat till att avdragen för kläder och skor ska gälla som rekvisita då det ”är dokumentationen av företrädarnas eget liv och leverne", skriver Folkbladet och Dagens Industri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Även bolaget Jocke & Jonna AB, som de driver tillsammans med Danjal Kanani, får backning och ska betala mer i arbetsgivaravgifter och moms.

Skatteverket saknar även körjournaler för tre lyxbilar. Myndigheten anser sig inte kunna se om bilarna använts privat, vilket ger en upptaxering.

Det framgår också att parets hus har köpts av bolaget och sedan hyrts ut – till dem själva. Under den här perioden har man spelat in tv-programmet "Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge" som handlar om en renovering av makarnas villa i Norrköping. För det här har man begärt hyresavdrag. Men även här har Skatteverket haft synpunkter.

Skatteverket gör även tummen ned för en resa till Kreta 2019 där personer som inte är kopplade till bolaget deltog. Det skulle vara en resa som var kopplat till Jonna Lundells arbete med en blogg. Men Skatteverket anser inte att man har kunnat se att något mer omfattande arbete har gjorts på Kreta.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt