Måndag 23 Maj
Stockholm

"Excess will save us" tävlar i Rotterdam

Morgane Dziurla-Petit vann priset för bästa kortfilm med 'Excess will save us' på Guldbaggegalan 2020. Arkivbild.
Morgane Dziurla-Petit vann priset för bästa kortfilm med 'Excess will save us' på Guldbaggegalan 2020. Arkivbild. Foto: TT

Filmen, som befinner sig i gränslandet mellan dokumentär och fiktion, är uttagen i kategorin Tiger competition, där uppfinningsrika och lovande filmskapare från hela världen uppmärksammas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Handlingen utspelas i Morgane Dziurla-Petits hemby Villereau i norra Frankrike, där ett terrorlarm gått ut efter två av varandra oberoende händelser. På ett både drastiskt och humoristiskt sätt skildras hur rädsla och ryktesspridning kan få oanade konsekvenser.

"Morgane är en filmskapare med mycket humor och har gjort en väldigt rolig film med en svart underton. Det skall bli spännande att uppleva mötet med publiken, både på festivaler och på svenska biografer", säger filmens producent Fredrik Lange i ett pressmeddelande från Filminstitutet.

Filmen är en förlängd och omarbetad version av en kortfilm med samma namn för vilken Dziurla-Petits tilldelades en Guldbagge 2020.

Filmfestivalen i Rotterdam invigs den 26 januari och hålls även i år online. "Excess will save us" tävlar samtidigt på Göteborgs filmfestival i kategorin Nordic competition.

Filmen får svensk biopremiär den 1 april.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela