Christer Björkmans nya satsning American song contest ska sändas av SVT i vår. Arkivbild.
Christer Björkmans nya satsning American song contest ska sändas av SVT i vår. Arkivbild. - Foto: TT

SVT sänder American song contest

SVT sänder American song contest, den svenska melodifestivalsnestorn Christer Björkmans nya projekt i vår. Det bekräftar Mikael Österby, ansvarig utgivare på SVT programinköp för Göteborgs-Posten.


"Nu kan vi bekräfta att SVT kommer att sända storsatsningen American song contest och vi är verkligen glada för det. I en splittrad värld känns Eurovisions budskap, att ena människor med hjälp av musik, som viktigare än någonsin. I över 20 år har den amerikanska storproducenten Ben Silverman drömt om att överföra ESC-succén till de amerikanska tv-tittarna och nu blir det äntligen verklighet tack vare Christer Björkman, Anders Lenhoff, Peter Settman och Ola Melzig", konstaterar Mikael Österby, i en skriftlig kommentar till GP.

Det amerikanska tv-bolaget NBC sänder American song contest. Programmet får premiär i USA den 21 mars och final blir det den 9 maj.

50 delstater, fem amerikanska territorier och huvudstaden finns representerade och den stora finalen äger rum dagen före den första semifinalen i Eurovision Song Contest.

SVT har ännu inte tablålagt sändningarna.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!