Prins Daniels oväntade festkväll på kvarterskrogen
Prins Daniels oväntade festkväll på kvarterskrogen i Gamla Råsunda. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Instagram/Tegelbaren

Prins Daniels oväntade festkväll på kvarterskrogen: "Dom dricksade..."

Prins Daniel hade en helkväll på kvarterskrogen i Gamla Råsunda i Solna. Nu berättar restaurangägaren Nixon Kaya om prinsens oväntade besök.
– Han var Daniel – inte prins Daniel, säger Nixon till Nyheter24.


I hjärtat av Gamla Råsunda ligger kvarterskrogen Tegelbaren, som i fotbollskretsar blivit känt som något av ett tillhåll för AIK-supportrar. Och en som är en trogen AIK-supporter är prins Daniel.

Under åren har prins Daniel synts på otaliga matcher på Friends Arena, och då och då har barnen prinsessan Estelle och prins Oscar följt med. Så kanske är det inte så konstigt att prins Daniel en kväll i vintras dök upp på Tegelbaren, i sällskap av Mats "AIK-trubaduren" Hellberg.

Prins Daniel ser AIK mot Syrianska år 2013. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

I ett avsnitt av podden Rullar vi så diskuterar medieprofilerna Julia Frändfors och Fredrik Söderholm prinsens besök på Tegelbaren, och Julia Frändfors är oerhört förvånad över att prinsen valde just Tegelbaren, då hon menar att det är "sunkigt" men att det är så att man går dit innan och efter matcherna. 

Ibland kan det även gå vilt till, då Julia Frändfors berättar att det hänt att rivaliserande supportrar kommer förbi.

– Låt mig berätta vad Tegelbaren är. AIK-musik. Det är fina, fina trubaduren. Det är ju inte barnvänlig musik. Det är sparka, slå, AIK, säger Julia Frändfors i podden och fortsätter:  

– Och dit gick då prinsen för att fira. Alltså fotbollen är ju slut. Det är ingen hockey. Vad ska han fira? Oklart. Stor stark. Mozarellasticks och AIK-låtar stod på beställningen när prins Daniel dök upp på kvarterskrogen, säger Julia Frändfors i podden efter att ha läst upp en artikel från tidningen Mitt I.

Prins Daniel ser AIK mot Kalmar på Guldfågeln Arena år 2018. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

– Vi vet inte vad han firade. Det var ingen hockey, det var ingen fotboll, och det har gått skit i AIK, avslutar hon.

Nyligen kunde Nyheter24 avslöja de gulliga detaljerna om kronprinsessan Victoria och prins Daniels mysiga biodejt på tu man hand – läs mer om det här

Tegelbarens ägare om prins Daniels besök

Nyheter24 tog kontakt med Nixon Kaya som driver Tegelbaren. För Nyheter24 berättar han mer om prinsens oväntade besök – och dessutom får vi veta vad det var som prins Daniel faktiskt var ute och firade...

Blev ni förvånade över att han kom förbi?

– Ja, jag blev rätt så förvånad. Jag trodde aldrig att han skulle komma dit.

Var han trevlig?

– Väldigt trevlig, väldigt social. Han gick ut med sina vänner för att fira sin väns födelsedag. Han var Daniel, inte prins Daniel. Man är van att se honom med bakåtslickat hår och kostym. Men nu var han sig själv och hade sportiga kläder. Han var trevlig och hälsade på de flesta.

Vad beställde han?

– Han beställde öl. Hela sällskapet drack öl.

Prins Daniel beställde storstark – och ägaren bjöd på lite mozarellasticks. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Har han kommit tillbaka?

– Nej, men vi kommer bjuda in honom för han är ur-gnagare. Så vi ska bjuda in till honom till sommaren till någon match.

Vad trevligt! Så till den viktigaste frågan då – dricksade han?

– Det var inte han som betalade. Men ja, dom dricksade!, säger Nixon och skrattar.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!