Måns Zelmerlöws hemliga inhopp i Melodifestivalen

- 10/02/2011, 15:11 -
1 av 4

Leif R Jansson / SCANPIX

2 av 4

MAJA SUSLIN / SCANPIX

3 av 4

CLAUDIO BRESCIANI/ SCANPIX

4 av 4

Claudio Bresciani / SCANPIX

Efter förra årets programledarskap, och två tidigare deltaganden i Melodifestivalen, gör Måns Zelmerlöw nu comeback i tävlingen - i en helt ny roll.

Ex-idolen Loreen Talhaoui ställer på lördag upp i Melodifestivalen 2011, med bidraget "My heart is refusning me".

För att klara av den hårda pressen och hålla fötterna på jorden under festivalcirkusen får hon hjälp av en erfaren schlagerräv - nämligen Måns Zelmerlöw.

– Måns är här för att vi jobbar tillsammans, och han har ju en sådan fruktansvärd koll på allting. Under Idol var jag grön, men än idag finns det saker som jag inte kan, förklarar Loreen för Nyheter24.

Måns viktigaste roll i årets schlager är att agera bollplank och professionellt stöd.

– Inför lördag känns det just nu väldigt läskigt, och det är skönt att ha honom här. Han säger vad som är bra eller dåligt, och kan peka på saker som jag behöver tänka på inför mitt framträdande.

Vad säger han till dig?

– Han är rätt så noggrann och petig i sitt jobb, och förklarar hur jag ska tänka och hålla mig lugn. Vad han framförallt sa idag var att jag måste våga vara mig själv, förklarar Loreen för Nyheter24.

Måns har dock inte enbart Loreen att fokusera på och stötta, utan även flickvännen Marie Serneholt, som är årets programledare i Melodifestivalen, behöver hans support.