Kommer Danny klara av att knäcka Loreens favoritskap?
1 av 4
Kommer Danny klara av att knäcka Loreens favoritskap? - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Är det Danny vi får se representera Sverige i Baku?
2 av 4
Är det Danny vi får se representera Sverige i Baku? - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Vad har han för hemliga knep?
3 av 4
Vad har han för hemliga knep? - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Kan Danny lyckas charma Sverige och Europa med sin "Amazing", eller är det kanske högre makter som hjälper till?
4 av 4
Kan Danny lyckas charma Sverige och Europa med sin "Amazing", eller är det kanske högre makter som hjälper till? - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24

Dannys masterplan - för att slå Loreen

Trots att Loreen är segertippad i kvällens final så ger inte Danny upp kampen om att stå som vinnare av "Melodifestivalen". Och visst har flickfavoriten en vattentät plan.


"Jag blir militant"

Nyheter24 träffade Danny Saucedo och pratade omatt jobba som diskplockare på Stureplan, homosexualitet och om att bli utkastad från krogen.

Har du kort stubin?

– Ja. Något jag lackar riktigt hårt på är idioter som inte källsorterar. Jag blir militant, jag blir Greenpeace. Det är bara lata jävlar som inte källsorterar. Jag är killen som skriver arga lappar i soprummet när det ligger pizzakartonger i plastbehållaren. Fan, jag blir sur på Tetrapack också. Deras Tropicana-juiceförpackningar, du vet. De blandar plast och papper. Då måste jag sitta och klippa loss plastbiten från kartongen. Och jag är så jävla sur medan jag gör det. Sen hatar jag auktoriteter, som dörrvakter.

Läs hela intervjun här.

Loreen är storfavorit inför kvällens final i "Melodifestivalen". Men hennes kanske starkaste utmanare, Danny, ger inte upp i första taget.

Efter de små tekniska missödena senast har Danny sett till att rätta till en hel del småsaker som måste klaffa i kvällens tävling.

– Jag har filat på var jag ska fokusera på att andas, hur jag ska attackera toner och att värma upp - jag är så slarvig med att värma upp!

– Under dagen ska jag inte prata så mycket, jag ska dricka mycket vatten och sova ordentligt, förklarade Danny för Nyheter24 under fredagen.

Ber och försöker samla sig

Så hur är då statusen precis innan han äntrar scenen? För att sammanfatta det kort tycks det vara minst sagt skakigt och nervöst.

– Hjärtat slår så jävla fort. Jag tror nog att jag är uppe i 170. Det slår och slår även om jag inte har gjort något, och det är som att jag har sprungit ett helt varv runt Globen det snabbaste jag kan.

– Det försvinner inte förrän första refrängen. Så hela första versen är lite shaky.

Även om Danny inte vill avslöja allt i detalj, så kan han även berätta att han tar hjälp från högre makter.

– Jag kan berätta att jag ber innan jag går upp på scenen. Men vad jag säger eller tänker, det är för mig. Men jag ber och försöker samla mig.

Så, vad ska du göra för att slå Loreen?

– Jag tänkte blinka med lite lampor som jag har, som inte hon har. Och så ska jag sjunga min låt som hon inte har.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...