Ellen-Benediktson-Simon-Peyron-upptrader-tillsammans-i.Melodifestivalen
Ellen Benediktson och Simon Peyron uppträder tillsammans i Melodifestivalen - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ellen Benediktson & Simon Peyron i Melodifestivalen – allt du vill veta

Ellen Benediktson & Simon Peyron uppträder tillsammans i Melodifestivalen. I deltävling nummer fyra i Malmö ska duon framföra låten "Surface". Båda två har varit med tidigare, men det här blir första gången de tävlar gemensamt.


Ellen Benediktson & Simon Peyron har båda varit med i Melodifestivalen förut, men det här är första gången de uppträder som en gemensam akt.

I den fjärde och sista deltävlingen i Malmö kommer duon framföra bidraget "Surface". Men det är på varsitt håll de slagit igenom.

Ellen Benediktson, 24, är uppvuxen i Limhamn och gör sitt tredje Mello-framträdande. Hon gjorde debut 2014 med balladen "Songbird" som tog sig hela vägen till final.

Lika bra gick det dessvärre inte nästa gång. 2015 gick hon inte vidare från sin deltävling med låten "Insomnia".

TILLSAMMANS MED TV-PROFIL

Simon Peyron, 26, från Helsingborg har också deltagit i Mello tidigare. Då som en del av metalbandet Outtrigger som 2014 ställde upp med bidraget "Echo".

Låten tog sig till andra chansen, men inte längre. Annars är Simon kanske mest uppmärksammad för sitt förhållande med SVT-profilen Malin Olsson, 37, som han har dottern Blanka med.

Nu ska Ellen Benediktson och Simon Peyron alltså uppträda tillsammans med låten "Surface". Den är skriven av Ellen själv tillsammans med Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov och Sebastian von Koenigsegg.

Paul Rey som för övrigt tog sig vidare själv till andra chansen med "Talking in my sleep". Vem vet, kanske stöter de på varandra där?


/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

Det jobbade Bolaget-killarna med innan succén

1 timme sedan
Gruppen Bolaget Records har på kort tid nått extrem framgång. De toppar listor och slår rekord efter rekord i musikbranschen. Men vad arbetade de med innan genomslaget?

Kritikerna om Rushdies bok: Rörande och rolig

1 timme sedan
"Skrämmande men hjärtevärmande, en historia om hat besegrad av kärlek" skriver The Guardians kritiker om Salman Rushdies bok "Kniv". Rushdie får beröm för att han till och med orkar skämta: Före knivattacken var han ordentligt överviktig; när han blir utsläppt från sjukhus och rehabilitering är han 25 kilo lättare, även om "det inte är en diet att rekommendera".

Därför valde Hanna att snabbt lämna Robinson – egentligen

2 timmar sedan
Det var under förra veckan som Hanna Danemyr valde att lämna Robinson 2024. Men det fanns en anledning bakom som tittarna inte fick se.

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

2 timmar sedan
Två böcker som båda präglas av gängvåldet representerar Sverige i konkurrensen om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Därmed skiljer sig Sverige från de andra ländernas nomineringar.

Abba – nu en del av USA:s kulturarv

3 timmar sedan
Svenska Abba har blivit en del av det amerikanska kulturarvet. Albumet "The arrival" från 1976 har valts in i USA:s National Recording Registry.