Ellen-Benediktson-Simon-Peyron-upptrader-tillsammans-i.Melodifestivalen
Ellen Benediktson och Simon Peyron uppträder tillsammans i Melodifestivalen - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ellen Benediktson & Simon Peyron i Melodifestivalen – allt du vill veta

Ellen Benediktson & Simon Peyron uppträder tillsammans i Melodifestivalen. I deltävling nummer fyra i Malmö ska duon framföra låten "Surface". Båda två har varit med tidigare, men det här blir första gången de tävlar gemensamt.


Ellen Benediktson & Simon Peyron har båda varit med i Melodifestivalen förut, men det här är första gången de uppträder som en gemensam akt.

I den fjärde och sista deltävlingen i Malmö kommer duon framföra bidraget "Surface". Men det är på varsitt håll de slagit igenom.

Ellen Benediktson, 24, är uppvuxen i Limhamn och gör sitt tredje Mello-framträdande. Hon gjorde debut 2014 med balladen "Songbird" som tog sig hela vägen till final.

Lika bra gick det dessvärre inte nästa gång. 2015 gick hon inte vidare från sin deltävling med låten "Insomnia".

TILLSAMMANS MED TV-PROFIL

Simon Peyron, 26, från Helsingborg har också deltagit i Mello tidigare. Då som en del av metalbandet Outtrigger som 2014 ställde upp med bidraget "Echo".

Låten tog sig till andra chansen, men inte längre. Annars är Simon kanske mest uppmärksammad för sitt förhållande med SVT-profilen Malin Olsson, 37, som han har dottern Blanka med.

Nu ska Ellen Benediktson och Simon Peyron alltså uppträda tillsammans med låten "Surface". Den är skriven av Ellen själv tillsammans med Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov och Sebastian von Koenigsegg.

Paul Rey som för övrigt tog sig vidare själv till andra chansen med "Talking in my sleep". Vem vet, kanske stöter de på varandra där?


/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

1 timme sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

1 timme sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

3 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

3 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".