1 av 4
- Foto: Ubisoft
2 av 4
- Foto: Ubisoft
3 av 4
- Foto: Ubisoft
4 av 4
- Foto: Ubisoft

Så bra är nya spelet Watch Dogs 2 – och då släpps det

Snart släpps Ubisofts nya storspel Watch Dogs 2, men Nyheter24 tog en tripp över till San Francisco för att provspela innan releasen. Här är resultatet.


Intresset för hackerkulturen har fullkomligt exploderat de senaste åren. Förutom att människor generellt blir mer och mer medvetna om hur enkelt privat information kan komma i fel händer, har storserier som Mr Robot nått en miljonpublik både i Sverige och över resten av världen.

I den kontexten är det ganska passande att Ubisoft släpper sitt nya storspel Watch Dogs 2 i mitten av november.

I Watch Dogs 2 spelar du som karaktären Marcus Holloway – en ung och supersmart kille som förlorat tron på samhället efter att ha dömts för ett brott han inte begått. Tillsammans med den legendariska hackergruppen Dedsec tar han sig an de korrupta företag som missbrukar det kraftfulla övervakningssystemet ctOS 2.0.

Watch Dogs 2 kan närmast liknas med Grand Theft Auto V. Man rör sig i en helt öppen värld, genomför uppdrag och har ett större huvudmål. Den stora skillnaden är att historien som berättas i Watch Dogs 2 känns nyare, fräschare och är mer intressant än den man möter i GTA-spelen.

Spelet utspelar sig i San Francisco, och Ubisoft har verkligen ansträngt sig för att maxa spelupplevelsen. I stället för att göra som speltillverkare vanligen gör – att bygga en stad som har samma känsla som förebilden – har Ubisoft gått hela vägen och byggt en virtuell kopia av San Francisco och hela området runt San Francisco Bay.

Resultatet blir en minst sagt häftig upplevelse, och har du något favoritställe i staden kan du troligen besöka den även i spelet. Har du inget favoritställe kan du alltid ta en tur till Golden Gate-bron eller besöka turiststråken vid Pier 39.

Självklart kan man också stjäla bilar, skjuta små djur människor med taser gun, spionera på folk med drönare, kolla på sjölejon och en hel massa andra grejer – när man har en hel stad att leka i är det bara fantasin som sätter gränser.

Vi på Nyheter24 jobbar ju normalt inte med att sätta betyg, men om vi ändå skulle göra ett försök skulle Watch Dogs 2 få en klar fyra av fem möjliga.

Watch Dogs 2 lanseras till Playstation 4 och Xbox den 15 november, och några veckor senare kommer det till PC också.

Här kan du se en intervju Ubisofts chefsutvecklare Thomas Geffroyd:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du sugen på att spela Watch Dogs 2?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

Per Gessle har, under åren i Roxette och Gyllene Tider, byggt upp en smärre förmögenhet. Nyheter24 har kikat närmare på Gessles inkomst och bolag.

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

1 timme sedan
Stockholms stad tog bort Israels ambassad ur Kulturnattens program på grund av säkerhetsläget. Men nu ändrar sig kommunen, skriver SVT:s "Kulturnyheterna ".

Hon får radions lyrikpris

1 timme sedan
"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".