Torsdag 18 Aug
Stockholm

Sveriges Mästerkock-Helenas pik till TV4 – efter att hon fick lämna tävlingen

Helena Ekman slutade på en tredjeplats i Sveriges Mästerkock
Helena Ekman slutade på en tredjeplats i Sveriges Mästerkock. Foto: TV4/Instagram

Helena Ekman slutade på en tredjeplats i Sveriges Mästerkock, och berättar om känslorna kring att bli utslagen i ett nytt inlägg på Instagram. I det klämmer hon dessutom in en liten pik till TV4...

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagskvällen avgjordes semifinalen i Sveriges Mästerkock med buller och bång. Vinnande ur striden gick Adam Thulin och Jimmy Guo – och Helena Ekman tvingades lämna tävlingen med en välförtjänt tredjeplats. 

Nu är bokkontraktet och vinstsumman på 250 000 kronor närmare än någonsin för de två finalisterna, och till Nyheter24 har Adam berättat att han har en tydlig plan över vad han skulle göra med pengarna om han vann.

Foto: TV4

TV4:s miss fick tittarna att rasa

Eftersom Helena är utslagen ur tävlingen står det klart att hon inte kommer koras till vinnare i Sveriges Mästerkock 2022. Men faktum är att många trodde att hon skulle gå långt, om inte hela vägen redan i programmets början.

Anledningen till det var att hon blev inbjuden att medverka i TV4:s Nyhetsmorgon redan i januari, vilket inte någon annan deltagare blev. Då uttryckte tittarna stort missnöje över att kanalen verkade lämna hintar så tidigt in i programmet.

"Nu vet vi ju redan att denna Helena kommer att få fortsätta tävla/eller är med i tävlingen. Ni förstör ju tävlingen/programmet! Så trist med upplägget .... Kommer alla som är med programmet att komma till er? Fattar inte", skrev en upprörd tittare på Instagram.

"Instämmer i kritiken mot att en deltagare från Sveriges mästerkock lagar mat på Nyhetsmorgon innan ens att tävlingen är avgjord. Tyvärr blir min undring, känner hon någon på TV4?" Skrev en annan.

Sveriges Mästerkock-Helena: "Ingen spoiler"

På sitt första Instagraminlägg efter förlusten i Sveriges Mästerkock passar Helena på att referera till hennes medverkan i Nyhetsmorgon i en skämtsam pik.

"Så otroligt tacksam för denna galet roliga resa och tack alla ni fantastiska underbara människor som har stöttat mig. Det var ingen ”spoiler” som Nyhetsmorgon hade, för jag stod inte i finalen…ha ha", skriver Helena Ekman på Instagram.

Hon verkar inte hänga läpp över att hennes matlagning inte räckte hela vägen till final, utan är nöjd med sin prestation och att vara årets bäst placerade kvinna. 

Och det tycker vi också att hon ska vara – väl kämpat Helena!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.