Hayes Jemide talar nu ut om bråket med lagmedlemmen Mattias Pettersson.
Hayes Jemide talar nu ut om bråket med lagmedlemmen Mattias Pettersson. - Foto: TV4

Robinson-Hayes hårda ord om Mattias: "Jag kommer krossa dig"

Efter stor dramatik i Robinsons senaste öråd stod det klart att det blev Hayes Jemide som fick lämna. Detta efter en bakgrund av bråk och gnissel med lagkollegan Mattias. Nu talar Hayes ut om bråket - hur låg det egentligen till?


Årets säsong av Robinson har bjudit på flera överraskningar och tagit oväntade riktningar - som när majoriteten av medlemmarna i Lag Syd tvingades lämna efter sjukdomsutbrott som corona, lunginflammation, magsjuka och salmonella.

Istället bjöds gänget från Gränslandet in och bildade det nya Lag Öst - bestående av Hayes Jemide, Mattias Pettersson, Linn Lund och Anna Frycklund, som alla är Robinson-veteraner och har deltagit i programmet tidigare.

Det nybildade Lag Öst. Bildkälla: TV4

Bråket mellan deltagarna: "Vänta bara så ska jag slita av dig armen"

Några det skar sig för tidigt var Hayes och Mattias. Under ett bråk i samband med en tävling i Gränslandet gick Hayes till attack mot Mattias.

– Jag kommer krossa dig, sa Haydes Jemide till Mattias Pettersson och fortsatte:

– På riktigt jag kommer göra allt, allt i min kraft för att göra dig illa.

Bråket i Gränslandet. Bildkälla: TV4
Hayes och Mattias i Gränslandet. Bildkälla: TV4

Dramatiken i örådet

I den senaste veckans öråd talar deltagarna ut om stämningen i lägret, där Mattias väljer att ta upp bråket med Hayes i Gränslandet. 

– Jag kände att ”fan, nu kommer jag nästan dö liksom”. Jag har aldrig sett någon som vill döda mig så mycket som det ansiktet som du faktiskt drog på, Hayes. Det tyckte jag var skrämmande, säger Mattias. 

Hayes bemöter kritiken med att erkänna att han faktiskt gick över gränsen.

– Jag sa ”vänta bara så ska jag slita av dig armen”, säger Hayes och tillägger sedan:

– Jag har bett om ursäkt efteråt. Du ska inte behöva vara rädd för någon och du ska definitivt inte behöva vara rädd för mig. 

När örådet gått mot sitt slut står det klart att det alltså blev Hayes Jemide som fick lämna, efter att ha bett lagkamraten Anna att rösta på honom då han själv ville lämna programmet.

Hayes Jemide i det senaste örådet. Bildkälla: TV4

Talar nu ut om bråket

I en intervju med Aftonbladet talar nu Hayes ut om bråket med Mattias och örådet där han alltså blev utröstad av sina lagkamrater. 

– Bara för att jag ryter till så uppfattar de mig som hotfull och våldsam. Jag kände bara att det här kanske inte är för mig. Jag vill inte vara runt människor som inte gillar mig. Då är det bättre att gå därifrån, säger Hayes till Aftonbladet.

Han fortsätter med att berätta att han inte vill underdriva Mattias känslor gällande det hela, men hävdar samtidigt att det är en del av Mattias spel:

– Det är hans agenda att agera väldigt undergiven, det ingår i hans spel. Och jag pratar mer rättfram med honom. Men om han tycker jag är obehaglig så tror jag mer att det handlar om hans förutfattade meningar om stora, svarta män, att de skulle vara våldsverkare. Jag är inte det, berättar Hayes.

Mattias bemöter kritiken

Mattias väljer även han att bemöta saken till Aftonbladet, till vilka han berättar att han inte har några förutfattade meningar om Hayes på grund av hans utseende. Däremot menar han att bråken dem sinsemellan blev psykiskt påfrestande.

Han anser också att produktionen klippt programmet till Hayes fördel och att dem framställer honom som en bra kille som ångrar sitt beteende. Något som Mattias menar att han inte orkar med, han har redan sett det så många gånger.


Mattias Pettersson. Bildkälla: TV4

Ångrar inte att han lämnade

Hayes avslutar med att berätta att han inte ångrar beslutet att lämna Robinson.

– Det var det bästa jag kunde ha gjort. Det kan inte komma något bra utav att umgås med människor som inte tycker om en. Visst, det är en halv miljon på spel, men så mycket är det inte värt att det ska påverka mitt eller någon annans välbefinnande. Uppenbarligen påverkar jag de andra också, så då var det bäst att åka hem istället, säger Hayes till Aftonbladet.

Tittarna kommer nu återigen att få se Hayes i Gränslandet, dit han fick åka efter att ha lämnat i örådet.

Nyheter24 har sökt Hayes Jemide och Mattias Pettersson för en kommentar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!