Enligt tittarnas gissningar kan det vara David Lagercrantz eller Tareq Taylor som döljer sig bakom masken på Sagoträdet i Masked Singer.
Enligt tittarnas gissningar kan det vara David Lagercrantz eller Tareq Taylor som döljer sig bakom masken på Sagoträdet i Masked Singer. - Foto: Magnus Ragnvid/TV4 och Christine Olsson/TT

Dessa kändisar tror tittarna att Sagoträdet kan vara i Masked Singer

Vem är det som gömmer sig bakom masken på Sagoträdet i Masked Singer 2022? Många tittare gissar på två stycken kändisar - kan du gissa vilka?


I TV4:s succéprogram Masked Singer gömmer sig olika kändisar bakom masker, utklädda till karaktärer som “Godisautomaten” eller “Kaninen”. De uppträder sedan med sångframträdanden, och tittarna tillsammans med juryn får i uppdrag att gissa vilken kändis som döljer sig bakom masken med hjälp av ett antal ledtrådar.

I juryn hittar vi som vanligt Felix Herngren, Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai - deras inkomst kan du läsa mer om här.

Sagoträdet. Bildkälla: TV4

En av de karaktärer som fått mycket hyllningar av juryn är Sagoträdet. Pernilla Wahlgren och de andra panelmedlemmarna har flera gånger berömt hens sångröst. Gissningarna har flödat in, och en kändis det har gissats på både i juryn och bland tittarna är författaren David Lagercrantz.

David Lagercrantz. Bildkälla: Christine Olsson/TT
Tareq Taylor. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Även stjärnkocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor är en känd profil som många i Masked Singers kommentarsfält på Instagram gissat på.

Här kommer ledtrådarna.

Sagoträdets egna ord i Masked Singer 2022

Sagoträdet har i avsnitten av Masked Singer 2022 berättat lite om sig själv, vilket bjuder på några spännande ledtrådar.

– Jag kanske ser ståtlig ut, men jag känner mig lite som en blyg viol. Vad är det jag har gett mig in på? Man måste nog säga att jag är en late bloomer. Men när jag fick chansen att skriva ett nytt kapitel i mitt liv så såddes det verkligen ett frö. Jag knackade på dörren och blev insläppt i en helt ny värld där allt var möjligt. Det var verkligen stolpe in, säger Sagoträdet och fortsätter:

– Jag vet inte vilket träslag jag består av, men det kanske borde vara bok eller en. Visst har jag hörts, dock aldrig i den här sortens show, här är jag helt grön. Även om jag har musikaliska rötter och familjen har hängt med en riktig kung. Jag är stolt över min stamtavla. Men jag vågar ta mig an utmaningar, även om det såklart kan sluta med en kraschlandning. Eller en sågning, det kan också göra ont. Om jag nu misslyckas, ja det är väl bara att vända blad?

Sagoträdet. Bildkälla: Magnus Ragnvid/TV4

– Äntligen får jag visa mina rötter på bästa sändningstid igen. Lustigt att jag blev ett träd jag som jag jobbat med stockar förut och kanske kunde ha blivit snickare. Men av träd tillverkar man något jag använder dagligen. Jag har alltid fått lära mig att man måste arbeta hårt. Jag har inte bara jobbat på strippklubb. Jag har också tillverkat smycken och varit sjöman. Alla har vi våra sidor, berättar Sagoträdet i Masked Singer.

– De har sett världen, det har jag också. Men det hade jag inte behövt med tanke på var jag kommer ifrån. Saker jag skapat har faktiskt exporteras till över 100 länder. En del tycker kanske att jag borde sakta ner men det är svårt när man har kört på formel 1-bana. Jag är en riktig överlevare, gillar när det är drag och min stora kärlek är en riktig amazon. Just nu känner jag stor press. Men jag vill höra sanningen, även om den ger mig rysningar, sa Sagoträdet i ett av avsnitten.

Andra ledtrådar om Sagoträdet i Masked Singer

Några andra ledtrådar om karaktären Sagoträdet i Masked Singer är flera referenser till författaryrket. Bland scenerna som visats har ett kalhygge vid ett pappersbruk synts, ett träd med en massa böcker i och ett träd med siffran 1 hängandes överallt samt en bok med titeln ”Ett träd som heter?”.

Det har även flimrat förbi en dagbok där Sagoträdet skrivit: “Den här boken ska handla om en resa i min familjehistoria”.

Pernilla Wahlgren från juryn har faktiskt gissat på just David Lagercrantz, och sa följande om Sagoträdet:

– Antingen är det här en artist som är van att stå på scenen och showa loss eller så är det nån som är orimligt taggad för att få vara här. Jag tänker att han lät lite fin och tjusig i rösten och då tänkte jag David Lagercrantz, men sjunger han så här bra?

En extra ledtråd som kunde ses i programmet var en mobiltelefon med kontakterna Camilla Läckberg, Lars Lerin, Stina Wollter, Niklas Ekstedt, Björn Ranelid, Maj Löv och Bonniers förlag inuti. När programledare David Hellenius ringer upp kontakten ”Maj Löv” svarar hans fru Renée Nyberg, och trädet som inte minns varför han har hennes nummer säger “Jag var lite bladig”.

Sagoträdet tillsammans med programledare David Hellenius. Bildkälla: TV4

Påståenden om Sagoträdet

Några av de påståenden som gjorts om Sagoträdet, där ett är falsk och två sanna, är “Jag har skrivit tvåsiffrigt antal böcker” och “Jag har flugit helikopter med Zlatan”. Samt “Jag har sjungit tillsammans med en i panelen”.

Tittarnas gissningar om Sagoträdet i Masked Singer

På Masked Singer Sveriges Instagram kan tittarna under bilder på karaktärerna gissa i kommentarsfältet vem som kan tänkas dölja sig bakom masken. När det gäller Sagoträdet så har många nyfikna tittare delat med sig av sina gissningar, och bland dem finns det två namn som tycks vara återkommande: David Lagercrantz och och Tareq Taylor.

Båda två är prisbelönta författare som skrivit ett antal böcker.

“Flera ledtrådar leder till Tareq, samt om man lyssnar noga på rösten hör man att det är det.” skriver en person, och får mycket medhåll i kommentarerna.

“Mycket kokböcker för Tareq Taylor” skriver en annan.

Å andra sidan tror majoriteten av tittarna i kommentarsfältet att Sagoträdet de facto kan vara David Lagercrantz.

“Jag har sjungit med en i panelen” ska nog bort ! Klart som korvspad : David Lagercrantz” kommenterar en person, medan en annan skriver:

“David Lagercrantz helt klart”.

Ytterligare en person kommenterar “David Lagerkratz har väl både flugit med Zlatan och skrivit ett tvåsiffrigt antal böcker”.

Ja, TV4s populära fredagsunderhållning Masked Singer är minst sagt spännande. Det återstår att se vem det är som egentligen döljer sig bakom masken!

Masked Singer Sverige 2022 går att se på TV4 fredagar klockan 20.00. Programmet finns även tillgängligt på TV4 Play och C More.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!