Stockholm

Bianca Kronlöf om nya serien Ta det som en man: "Det här är det svåraste.."

Bianca Kronlöf är aktuell med nya serien "Ta det som en man" på SVT.
Bianca Kronlöf är aktuell med nya serien "Ta det som en man" på SVT. Foto: Christine Olsson/TT, Maja Suslin/TT

Hon har spelat många olika roller, skrivit en bok om alla män hon träffat och kritiserat män i humorbranschen i ett öppet brev – vi pratar förstås om Bianca Kronlöf. Nu är hon aktuell med serien "Ta det som en man". Här är Allt om Bianca Kronlöf!


Läs mer

Den drivna och samhällsvetande Bianca Kronlöf, 37, är både skådespelare, komiker, illustratör och manusförfattare. Nu är hon aktuell med hennes nya serie "Ta det som en man" på SVT. 

Bianca driver Instagramkontot @biancakronlof där hon i skrivande stund har 130 tusen följare. Där viker hon sig inte för att på ett humoristiskt och enkelt vis, beröra stora samhällsdebatter och frågor, bland annat kopplat till feminism.

Foto: Alexander Pååg/SVT

Bianca Kronlöfs karriär 

Redan 2012 kom Biancas stora genombrott, när hon på hennes Youtube-kanal blev känd för karaktären "Snubben". 

Sedan dess har hon synts till i flertalet filmroller och tv-sammanhang. Hon har dels skådespelat i serier som Tunn is och DEG och haft huvudrollen i Svenskjävel – som hon fick pris för som årets nykomling på guldbaggegalan 2016. Andra program hon synts till i är humorprogrammet Parlamentet och Bäst i test.

Bianca kom år 2021 ut med boken "Brev till mannen". Där skriver hon brev till alla män hon mött i sitt liv. Boken innefattar allt från, känslor, sex, våld och maskulinitet. 

Bianca Kronlöfs familj

Biancas föräldrar mamma Jasmin Kronlöf och pappa Mikael Kronlöf kommer båda från Vasa i Finland. Jasmin är finländsk medan Mikael är finlandssvensk. Hon har även två systrar – Tiffany Kronlöf och Felicia Kronlöf

Våren 2014 hade systrarna Bianca och Tiffany premiär med deras serie "Full patte" på SVT. De både skrev manus till serien och spelade huvudrollerna. 

Vem är Bianca Kronlöfs partner? 

Bianca Kronlöf är tillsammans med barnläkaren och tidigare programledaren för SVT:s Bacillakuten, Petter Oest, 37År 2020 fick paret dottern Nila

– Jag klarade det, både fysiskt och psykiskt! Jag har fött ett barn! Helt jävla sjukt, skrev hon då på sin Instagram.

Foto: Stella Pictures

Så bor Bianca Kronlöf

År 1985 föddes Bianca i Sorunda, Nynäshamns kommun. Numera bor hon, tillsammans med sambon Petter och dottern Nila i Johanneshov, Stockholm. 

Lägenheten är 61 kvadratmeter och uppskattas vara värd mellan 4,1 och 4,5 miljoner kronor.

Så lång är Bianca Kronlöf

Bianca är inge mindre än 1,71 meter lång.

Foto: Stella Pictures

Bianca Kronlöf om Soran Ismail

Efter att Soran Ismail dokumentär släppts 2021, kritiserade Bianca Kronlöf komikerbranschens sexistiska jargong i ett öppet brev, med tillhörande video på hennes Instagram. Detta var något som fick stor uppmärksamhet och spreds i olika medier. Mer om det kan du läsa här!

Bianca Kronlöfs nya serie "Ta det som en man" – då har den premiär

Foto: SVT

I Bianca Kronlöfs nya serie "Ta det som en man" undersöker hon mansrollen, och hur män själva ser på manlighet. Hon kommer bland annat att skapa en jämställdhetskampanj tillsammans med entreprenören Jan-Emanuel.

– Det här är det svåraste och därför oxå det mest lärorika jag gjort. ”Ta det som en man” släpps på SVT på söndag, 8/5. Jag är nervös och så jävla nyfiken på hur det kommer landa. 1:a avsnittet handlar om mansrollen, om den ens finns, skriver Bianca på sin Instagram. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.