Bianca Kronlöf ifrågasätter flera av Soran Ismails uttalanden i SVT-dokumentären "Persona non grata".
Bianca Kronlöf ifrågasätter flera av Soran Ismails uttalanden i SVT-dokumentären "Persona non grata". - Foto: Foto: Pontus Lundahl/TT och Maja Suslin/TT

Bianca Kronlöfs kritik mot Soran Ismail: "Blir förbannad"

Komikern och skådespelerskan Bianca Kronlöf riktar skarp kritik mot Soran Ismail och hans uttalanden i SVT:s dokumentär Persona non grata. "Du fokuserar på helt fel saker. Du fokuserar på dig själv", säger Kronlöf.


För drygt en vecka sedan publicerade SVT den tvådelade dokumentärserien "Persona non grata" om den tidigare våldtäktsanklagade komikern Soran Ismail

Dokumentären, Ismail och övriga manliga komiker som medverkade i serien, möttes kort därefter av skarp kritik. Läs mer om det här.

"Så jävla äcklad"

Nu väljer även Bianca Kronlöf att vädra sina tankar om Ismails uttalanden och det sätt som Måns Möller, Özz Nûjen och Kristoffer Appelquist pratar om anklagelserna på. Hon är särskilt kritisk mot hur Ismails vänner och kollegor fokuserar på hans föreställning, snarare än hans kvinnosyn. 

Bianca Kronlöf. Foto: Maja Suslin/TT

Kronlöf uttrycker en avsky mot deras ovillkorliga stöd för Ismail, samtidigt som hon även uttrycker avund mot detsamma. 

– Jag är så jävla äcklad av brödraskapet, samtidigt som jag är avundsjuk, säger hon i ett Instagram-inlägg publicerat under gårdagen och fortsätter:

Måns Möller och Özz Nûjen. Foto: Henrik Montgomery/TT

 – Jag är avundsjuk på den villkorslösa gemenskapen inom brödraskapet. Snubbarna backar varandra när kompisen blivit anklagad för våldtäkt. Kvinnor backar inte varandra när vi råkar använda fel ord.

"Soran, du fokuserar på helt fel saker"

Kronlöf är även kritisk mot vad Ismail väljer att rikta sitt fokus mot i dokumentären eftersom hon upplever att han gör sig själv till ett offer. 

– Soran, du fokuserar på helt fel saker. Du fokuserar på dig själv. Du fick inte ligga på högstadiet och du har blivit utsatt för rasism, säger hon.

Soran Ismail. Foto: Pontus Lundahl/TT

Även om Kronlöf betonar att hon tycker att rasismen är fruktansvärd, upprörs hon av fokusförflyttningen. 

– Men samtidigt blir jag ledsen och jag blir förbannad på dig när jag hör var du lägger ditt fokus. Den vuxna mannen kan inte stå till svars för sina handlingar för att den lilla pojken har blivit så sårad.

Kronlöf avslutar sitt öppna brev med att säga att Ismail kan skriva till henne om han vill prata – men inte om hans föreställning, utan om samtycke och om hans kvinnosyn. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.