Stockholm

Bianca Kronlöfs kritik mot Soran Ismail: "Blir förbannad"

Bianca Kronlöf ifrågasätter flera av Soran Ismails uttalanden i SVT-dokumentären "Persona non grata".
Bianca Kronlöf ifrågasätter flera av Soran Ismails uttalanden i SVT-dokumentären "Persona non grata". Foto: Foto: Pontus Lundahl/TT och Maja Suslin/TT

Komikern och skådespelerskan Bianca Kronlöf riktar skarp kritik mot Soran Ismail och hans uttalanden i SVT:s dokumentär Persona non grata. "Du fokuserar på helt fel saker. Du fokuserar på dig själv", säger Kronlöf.


Läs mer

För drygt en vecka sedan publicerade SVT den tvådelade dokumentärserien "Persona non grata" om den tidigare våldtäktsanklagade komikern Soran Ismail

Dokumentären, Ismail och övriga manliga komiker som medverkade i serien, möttes kort därefter av skarp kritik. Läs mer om det här.

"Så jävla äcklad"

Nu väljer även Bianca Kronlöf att vädra sina tankar om Ismails uttalanden och det sätt som Måns Möller, Özz Nûjen och Kristoffer Appelquist pratar om anklagelserna på. Hon är särskilt kritisk mot hur Ismails vänner och kollegor fokuserar på hans föreställning, snarare än hans kvinnosyn. 

Bianca Kronlöf. Foto: Maja Suslin/TT

Kronlöf uttrycker en avsky mot deras ovillkorliga stöd för Ismail, samtidigt som hon även uttrycker avund mot detsamma. 

– Jag är så jävla äcklad av brödraskapet, samtidigt som jag är avundsjuk, säger hon i ett Instagram-inlägg publicerat under gårdagen och fortsätter:

Måns Möller och Özz Nûjen. Foto: Henrik Montgomery/TT

 – Jag är avundsjuk på den villkorslösa gemenskapen inom brödraskapet. Snubbarna backar varandra när kompisen blivit anklagad för våldtäkt. Kvinnor backar inte varandra när vi råkar använda fel ord.

"Soran, du fokuserar på helt fel saker"

Kronlöf är även kritisk mot vad Ismail väljer att rikta sitt fokus mot i dokumentären eftersom hon upplever att han gör sig själv till ett offer. 

– Soran, du fokuserar på helt fel saker. Du fokuserar på dig själv. Du fick inte ligga på högstadiet och du har blivit utsatt för rasism, säger hon.

Soran Ismail. Foto: Pontus Lundahl/TT

Även om Kronlöf betonar att hon tycker att rasismen är fruktansvärd, upprörs hon av fokusförflyttningen. 

– Men samtidigt blir jag ledsen och jag blir förbannad på dig när jag hör var du lägger ditt fokus. Den vuxna mannen kan inte stå till svars för sina handlingar för att den lilla pojken har blivit så sårad.

Kronlöf avslutar sitt öppna brev med att säga att Ismail kan skriva till henne om han vill prata – men inte om hans föreställning, utan om samtycke och om hans kvinnosyn. 

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.