Kalle Norwald är sexologen och experten från Gift vid första ögonkastet 2022.
Kalle Norwald är sexologen och experten från Gift vid första ögonkastet 2022. - Foto: Skärmavbild/SVT, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Så mycket pengar tjänar experten Kalle Norwald från Gift vid första ögonkastet

På måndagskvällarna kan vi följa deltagarnas jakt på kärleken i Gift vid första ögonkastet. En person som pryder tv-rutan är experten och sexologen Kalle Norwald. Men hur mycket tjärnar man egentligen som expert i programmet? Det har Nyheter24 tagit reda på!


Karl Erik Valdemar Norwald, 35, är en välkänd profil i SVT:s kärleksserie Gift vid första ögonkastet. För tredje säsongen i rad är han en av experterna, som både ska matcha ihop paren och ge dem tips och råd om förhållandet under resans gång. Här kan du läsa hur experterna tänker när de väljer ut deltagarna till programmet.

Förutom att han syns i TV-rutan varje måndag som sexolog, är det Kalle Norwalds yrke även utanför programmet. Han driver en mottagning som är inriktad på psykoterapi med sexologisk inriktning. Där träffar han par och individer som har olika problem eller utmaningar med relationer och sexualitet.

Men hur mycket tjänar man som sexolog, psykoterapeut och SVT-profil? Det har Nyheter24 tagit reda på!

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Sexologen och experten från Gift vid första ögonkastet Kalle Norwalds lön – så mycket tjänar han

Kalle Norwald hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 390 800 kronor under året 2020. 

Han kunde därmed plocka ut en lön på 32 567 kronor i månaden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.