Gift vid första ögonkastet 2022
Gift vid första ögonkastet 2022 - Foto: Skärmavbild/SVT

Här är deltagarna som väljs bort i Gift vid första ögonkastet: "Sex..."

Gift vid första ögonkastet har kommit att bli ett av Sveriges största relationsprogram. Säsongen 2022 slog rekord när det gäller antalet ansökningar. Men hur väljs deltagarna ut? Och vilka personer väljer experterna bort?


SVT:s succéprogram Gift vid första ögonkastet 2022, slog rekord när det gäller antalet ansökningar. Experterna Maria Farm, Kalle Norwald och Fredrik Bohm, fick därmed en stor uppgift att axla i valet av matchningar. Vill du veta hur mycket experten Kalle Norwald tjänar, kan du läsa det här!

Över 1700 personer har sökt till programmet, men enbart fyra par har valts ut. Ett par mer än tidigare säsonger – men ändå ett rejält avskalande. 

När psykoterapeuten Maria gästade Singelpodden som drivs av Sanna Nilsson och Emelie Jansson, pratade hon bland annat om hur själva castingprocessen av deltagarna går till. Så hur väljs personerna ut egentligen, och vilka deltagare väljer experterna bort? 

Foto: Janne Danielsson/SVT

Hur väljer experterna ut deltagarna till Gift vid första ögonkastet 2022?

Maria menar att det är många som arbetar med castingen av Gift vid första ögonkastet. Deltagarna intervjuas av någon från produktionen för att berätta om deras preferenser, titta på bilder på olika tänkbara partners och diskutera olika dealbreakers i ett förhållande.

– Man ska ju kunna tänka sig att det också är möjligt att hitta en match så småningom. De ska ju också fungera i tv, om vi ska va lite krassa, och dela sina tankar och känslor på det sättet så att det blir meningsfullt för andra, säger Maria till Singelpodden. 

Om de sedan går vidare till att prata med experterna, får de mer djupgående frågor om deras bakgrund och uppväxt för att se om de är lämpliga att delta i programmet. Experterna träffas sedan under våren för att bedöma och diskutera deltagarna tillsammans – och välja ut eventuella kandidater. 

Foto: Skärmavbild/SVT

De deltagarna väljs bort i Gift vid första ögonkastet 2022 - måste kunna prata om sex

Flertalet deltagare sållas i ett första steg bort, av olika skäl, menar Maria. Det kan exempelvis bero på fel ålder eller att de har en ofullständig ansökan. Men en anledning till att de faktiskt inte kommer med i programmet är ganska självklar – de hittar ingen matchning.

– Vi kan tycka att det är en jättelämplig kille eller tjej att va med och man ser potential och möjligheter att gå in i en relation, men vi kanske inte hittar en match. Och det är ju liksom, ja då kan ju det vara kruxet så att säga, säger hon.

En annan anledning till att de sållas bort, är att de inte är bekväma med att prata om saker som inte visar upp dem från deras bästa sida. 

– Man måste klara av att diskutera sex och samliv. Det kan ju kännas speciellt och intimt men det måste man ju klara om man ska ställa upp på det här experimentet, att diskutera även sådana frågor, menar Maria. 

Foto: Skärmavbild/SVT

Det går fortfarande att söka till Gift vid första ögonkastet 2023

Är du också ofrivilligt singel och är redo för att gifta dig i TV? Ansökningsprocessen för Gift vid första ögonkastet 2023 fortfarande igång, så passa på att söka! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!