​Kalush Orchestra representerar Ryssland i Eurovision Song Contest 2022.
​Kalush Orchestra representerar Ryssland i Eurovision Song Contest 2022. - Foto: Stella Pictures

Segertippade Ukraina – det kan hända om de vinner Eurovision Song Contest

Ukraina tar hem segern i Eurovision Song Contest 2022, enligt oddsen. Huruvida de vinner tävlingen eller inte, återstår att se. Men vad skulle hända om de faktiskt vann, under rådande omständigheter?


Den 24 februari invaderade Ryssland Ukraina – och kriget har pågått sedan dess. Myndigheterna i Ukraina, beslutade att män mellan 18-60 år var tvungna att stanna för att försvara landet. 

Huruvida bandet Kalush Orchestra skulle kunna medverka i Eurovision Song Contest 2022, var därför oklart under en tid. 

Men i mars stod det klart – bandet blev beviljade att lämna Ukraina för att delta i tävlingen. 

Foto: Luca Bruno/TT

Ukraina vinner Eurovision Song Contest 2022, enligt oddsen

Enligt oddsen, kommer Ukrainas bidrag "Stefania" av Kalush Orchestra att stå som vinnare i Eurovision Song Contest 2022. Här kan du se de fem bidrag som är mest tippade att vinna!

Vanligtvis förväntas det att det land som vinner Eurovision, även anordnar tävlingen året därpå. Men i detta fall, är det svårt att säga om det kommer att gå att genomföra i Ukraina, med tanke på den rådande situationen.

Huruvida Ukraina vinner tävlingen eller inte, återstår att se. Men vad skulle hända om de vann?

Foto: Jessica Gow/TT

Det kan hända om Ukraina vinner Eurovision Song Contest 2022

Det har tidigare hänt att länder som stått som vinnare av Eurovision Song Contest, inte kunnat agera värdland för tävlingen – hela sex gånger. Detta har bland annat berott på en kostnadsfråga. Tävlingen har då hållits i ett annat land.

Om Ukraina vinner Eurovision Song Contest 2022, kan det alltså bli aktuellt för något annat land att agera värdland. I detta fall har Stockholm erbjudit hjälp att hålla i tävlingen i antingen Avicii Arena eller någon annan lämplig plats. Mer om det kan du läsa här!

Foto: Jessica Gow/TT

När tävlar Ukraina i Eurovision Song Contest 2022?

Ukrainas bidrag "Stefania" av Kalush Orchestra, medverkar under den första semifinal av Eurovision Song Contest 2022. Den går av stapeln ikväll klockan 21 på SVT.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!