Bianca får sina fiskar varma.
Bianca får sina fiskar varma. - Foto: Stella Pictures/Anders Wiklund/TT

Bianca Ingrosso i blåsväder efter valnatten: "Riktigt dåligt"

Sociala medier har minst sagt kokat de senaste dygnen och inte minst under gårdagens valnatt. Många influensers har valt att uttrycka sig i den politiska debatten – men någon som lyst med sin frånvaro – det är Bianca Ingrosso.


11 september var det riksdags, regions- och kommunfullmäktige-val i Sverige och 2022 har enligt många varit en av de stormigaste valrörelserna någonsin. 

De senaste månaderna har sociala medier kokat och debatterna på tv avlöst varandra. Politiker, kändisar och vanligt folk skriver ut sina tankar och försöker till den mån det går att påverka sin omgivning till att rösta på vad de anser är bäst. 

Hur har det gått i valet 2022?

Under måndagsmorgonen har 95 procent av alla valdistrikt räknats. De återstående är framför allt utlands- och poströster.

SVTs valvaka i TV-huset i Stockholm. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Det är jämnt, men Ulf Kristersson ligger just nu bäst till att bli Sveriges nästa statsminister, då hans sida i nuläget har samlat ett mer mandat i riksdagen än Magdalena Anderssons.

Bianca Ingrosso möter kritik efter valnatten

Likt alla andra år är kändiseliten inte sena med att kasta sig in i den politiska debatten. Kändisar som Zara Larsson, Katrin Zytomierska, Paulina "Paow" Danielsson, Kenza har i år varit öppna med vad de röstar på samt varit noga med att uppmana sina följare till att gå och rösta. 

Då det gäller politik möts åsikterna i sedvanlig ordning av både ris och ros. Bland annat hamnade Paow i en vild diskussion med sina följare. Mer om det kan du läsa här.

Men någon som i år lyst med sin frånvaro gällande gällande valet – det är Bianca Ingrosso. Någonting hon nu fått kritik för. 

Bianca publicerade en vlogg. Bildkälla: Youtube

I princip hela Ingrosso/Wahlgren-familjen har varit tysta som möss gällande den politiska debatten i år, någonting som gjorde att Bianca fick sina fiskar varma efter att ha publicerat en ny vlogg under valdagen. 

Kommentar från Instagram. Bildkälla: biancaingrosso/Instagram

En av kommentarerna som fått många likes från andra följare lyder: 

"Har du uppmuntrat din följare till att rösta? Jag kanske har missat något, om så ber jag om ursäkt men om inte annars: riktigt, riktigt dåligt av dig. Jag förstår, du är en influenser och kanske inte vill beblanda sig med politik osv. Men du är en av Sveriges största profiler och således en förebild för många unga människor i vårt land"

"Det minsta man kan göra är att uppmuntra sina följare att gå och rösta. Speciellt ett så viktigt val som detta". 

Snabbt var det dock flera följare som slängde sig in bland kommentarerna för att försvara Bianca och menar att det inte är hennes uppgift att beblanda sig med politik. 

Bianca har inte svarat på kommentaren. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!