Pelle Lilja
Pelle Lilja har synts i film. - Foto: Johan Nilsson/TT

Robinson-Pelle har varit med i svenska succéfilmerna

Pelle Lilja är en av deltagarna i Robinson 2022. Men sanningen är den att det inte är första gången han är med på tv. Han har nämligen medverkat i flera filmer.


Årets säsong av Robinson är i full gång och redan har mycket hänt. Hungern har börjat blivit påtaglig bland deltagarna, pakter har börjat skapat och osämja börjat uppstå. 

Någon som verkligen fått sin beskärda del av tv-tid i år är socialpedagogen Pelle Lilja, 58. Pelle drar sig inte för att säga vad han tycker vilket skapat en del friktion. 

Pelle Lilja. Bildkälla: TV4

Lilja har en historia inom det militära vilket den armékunnige kan se på hans tatueringar. 

– Det är ett sergeant-tecken på axeln och en symbol för kustjägarna på handleden. Nu ska jag gå kurs här i höst och bli ställföreträdande plutonchef men jag kommer inte tatuera om mig trots att jag då kommer upp i grad, berättade han för Nyheter24.

En av Pelles tatueringar. Bildkälla: tallkrogsgubben/Instagram

Hur kommer det då sig att en gammal kustjägare svandyker in i Robinson?

Jo, hela idén föddes under en fotbollsträning. 

– Jag har tränat både mina grabbar och andra lag i fotboll. Så stod jag bredvid plan tillsammans med en annan pappa till en kille i laget. Vi började prata om Robinson och han påpekade att jag borde söka. Det gjorde jag och på den vägen är det... 

Men fotbollstränare, marinen och Robinson är inte det enda Pelle svandykt in i. Han har nämligen synts i tv även innan detta. 

Pelle Lilja har spelat i filmer

I en intervju med HÄNT berättar Pelle att han bland annat synts till i ett par Beck-filmer som insatspolis. 

– Ja jag har faktiskt varit med som insatspolis i Beck-filmer och lite annat. Men då ser man aldrig att det är jag för då har vi alltid mask på oss. Enda gången man såg att det var jag, var när jag var med i Morden i Sandhamn. Jag spelade då död i ett badkar men jag kommer inte ihåg vilken det var dock, sa Pelle till HÄNT.

Han tillägger även att han skulle kunna tänka sig vara med i någonting mer. 

– Nu jobbar jag dagtid så det skulle vara svårt men det hade varit kul.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!