Ernst Kirchsteiger är en av Sveriges absolut mest älskade programledare
Ernst Kirchsteiger är en av Sveriges absolut mest älskade programledare - Foto: Claudio Bresciani/Henrik Montgomery/TT

Ernst Kirchsteiger berättar – därför lämnade han rampljuset: "Plötsligt kände jag..."

Ernst Kirchsteiger har tagit en välbehövlig paus från sina program under 2022, till många tittares stora sorg. Men nu kommer han med ett glädjande, och något kryptiskt besked om sin comeback när han gästar "Carina Bergfeldt".


Efter lång och trogen tjänst i rutan har det varit ovanligt tyst från den folkkäre programledaren Ernst Kirchsteiger, 65, det senaste året. År 2022 har dessutom kommit och gått utan en ny säsong av hans omtyckta program "Sommar med Ernst".

Följarnas spekulationer satte genast igång: Har tittarsiffrorna plötsligt dalat? Är det kyligt mellan honom och TV4? Har Ernst Kirchsteiger drabbats av någon sjukdom? 

Varför lämnade Ernst Kirchsteiger tv-rutan?

Redan i mars tidigare i år gick Ernst ut med ett Instagraminlägg som gav viss förklaring till varför han valde att ta "semester" från tv-rutan.

”Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär”, skrev han på Instagram.

Ernst och frun Ulla-Britt Kirchsteiger har två söner

Ja, för vid sidan av tv-framgångarna har Ernst Kirchsteiger ett lyckligt familjeliv med frun Ulla-Britt Kirchsteiger, 65, och sönerna Ludvig Kirchsteiger, 34, och Sebastian Kirchsteiger, 38.

Ernst och hans fru träffades redan i tonåren, och han har ett alldeles särskilt knep för att få kärleken att hålla.

Här kan du läsa mer om Ernst Kirchsteigers fru Ulla-Britt och deras relation.

Ernst Kirchsteigers nya besked: "Jag kommer finnas i era tv-apparater igen"

Under Ernsts Kirchsteigers ovanligt långa paus från tv och media har många tittare undrat om, var och i sådant fall när han kommer göra comeback. 

När han gästar Carina Bergfeldts talkshow under fredagen berättar han mer om just det – och avslöjar att han kommer tillbaka, i sinom tid:

– Jag kan inte gå in i detalj, men jag kan säga att jag kommer att finnas i era tv-apparater igen och ni kommer att känna igen mig, och jag kommer att fortsätta säga hur mycket tokiga saker som helst, så var beredda.

Därför lämnade han tv-rutan

En anledning till pausen var att han kände att han tappat sin lust. Under sin lediga tid har Ernst väntat på att den ska komma tillbaka, och avslöjar glatt att den har det nu.

– Plötsligt kände jag ”jäsiken i mig, jag ska på det igen”, berättar Ernst Kirchsteiger för Carina Bergfeldt, vilket Expressen var först att uppmärksamma.

Carina Bergfeldt sänds på fredagar kl 21.00 på SVT1 och kan streamas på SVT Play från 17.00.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!