Tjejerna på Bonde-Matthews gård droppade en oväntad bomb.
Tjejerna på Matthews gård droppade en oväntad bomb. - Foto: Skärmavbild/TV4/Bonde söker fru

Alla tjejer lämnade Bonde-Matthews gård – efter hemliga kyssen: “Avvisad”

Strax innan Matthew Haggerty skulle göra sitt slutgiltiga val i Bonde söker fru kom chockbeskedet – både Kim och Iza valde att lämna självmant. Det lämnade Matthew helt ensam kvar på gården. Nu berättar han ärligt om känslorna för Nyheter24.


Den australiska bonden Matthew Haggerty är en av bönderna som söker kärleken i Bonde söker fru 2022. Trots att han kommer från “the land down under” är det på svensk mark som han hoppas kunna hitta en tjej att flytta tillbaka till Australien med. 

Ännu har Matthew inte återvänt till Australien, och hans sociala medier uppdateras flitigt från diverse europeiska resmål varvat med bilder från Sverige. Men varför har Bonde-Matthew blivit kvar i Sverige så länge, trots att kamerorna stängdes av för flera månader sedan? Svaret har du här!

Kim var en av de två sista tjejerna på Matthews gård. Foto: TV4/Bonde söker fru

Bonde söker fru 2022: Frida Hermansson lämnade Matthew Haggertys gård

Matthews jakt på den stora kärleken har däremot varit allt annat än spikrak. 

En av de lyckligt lottade tjejerna som bjöds in till hans svenska familjevänners gård var Frida Hermansson. Men plötsligt nåddes tittarna och Matthew själv av ett chockbesked. Frida valde nämligen att hoppa av programmet självmant. 

Det här var något som Matthew, för Nyheter24, beskriver just som “en chock”. Men de otrevliga överraskningarna slutade inte där. I onsdagens avsnitt återstod därmed bara två tjejer på Matthews gård, Iza Svensson och Kim Andersson, och det slutgiltiga valet närmade sig med stormsteg. 

Hemliga kyssen i Bonde söker fru 2022

Men strax innan valde Kim att berätta för Iza om en intim stund hon delat med Matthew, när kamerorna var av. 

– Jag var ju på dejt igår, det var jättemysigt och trevligt. Vi skulle ha filmkväll där, och du gick och pluggade. Vi pratade jättemycket under filmkvällen, och vi kysstes också igår, berättade Kim. 

Matthew skulle välja mellan Iza och Kim. Foto: TV4/Bonde söker fru

Chockbeskedet: Både Iza och Kim hoppar av Bonde söker fru 2022

Men innan Matthew själv hann välja vem han skulle fortsätta dejta valde både Kim och Iza att lämna gården självmant, precis som Frida. 

– Det var lite liknande med Iza och Kim, som med Frida. Det kan ha varit något där som jag möjligtvis inte uppfattade, säger han till Nyheter24. 

Matthew var alltså inte beredd på att tjejerna skulle hoppa av programmet, men hade anat en viss förändring i gruppdynamiken. 

– Det kom definitivt som en överraskning. Jag kände att efter Frida lämnade så skiftade dynamiken lite, främst för att Frida är en väldigt pratsam person, precis som jag. När alla vi fyra i gruppen pratade, då blev det svårt för Kim och Iza att få en syl i vädret, förklarar Bonde-profilen och fortsätter: 

– När Frida lämnade så förändrades stämningen lite, men det var fortfarande en chock (när Iza och Kim lämnade reds.anm). Framförallt var det en chock att Kim också bestämde sig för att lämna. 

Avskedet blev känslosamt för framförallt Kim. Foto: TV4/Bonde söker fru

Bonde Matthew om oväntade avhoppet: "Såklart besviken"

Men hur reagerade egentligen Matthew när den oväntade bomben droppades? 

– Det närmsta sättet att beskriva det på är att bli avvisad, vilket inte är den bästa känslan. Jag var såklart besviken men skulle aldrig reagera dåligt eller bli arg och säga: “Hur vågar ni?!”. Det är ingens fel och ingen ska få skulden, berättar Matthew för Nyheter24 och tillägger: 

– Jag var inte arg på dem. Om det var så de kände så var det så de kände. Jag ville inte att de skulle stanna kvar för att de kände sig tvungna. Om de inte ville vara där så var det fritt fram att åka hem. 

Matthew får en till chans till kärlek! Foto: TV4/Bonde söker fru

Men kärleksresan har inte helt gått i stöpet ännu. Avsnittet avslutas med att Matthew får ringa en av sina andra brevskrivare och samtalet landar på Serena från Falun. Om det finns chans till romans återstår att se…

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!