Sveriges mästerkock 2023
Sveriges mästerkock 2023. - Foto: TV4

Sveriges mästerkock 2023: Detaljen i folkkära rätten fick juryn att se rött

Deltagarna kämpar på i Sveriges mästerkock 2023 och med näbbar och klor försöker de att hålla sig kvar i tävlingen som går ut på att laga mat. Men nu har ribban höjts ytterligare.


Sveriges mästerkock 2023 är tillbaka med en rungande, spännande och svettig säsong där amatörkockar från hela landet får chansen att tävla i det som de älskar mest av allt – matlagning. Säsongen är inne på sin fjärde vecka och kantas i år av blod, svett och tårar. 

I år består juryn av Mischa BillingTom Sjöstedt och Tommy Myllymäki

Första veckorna har minst sagt varit intensiva och deltagarna har testats med bland annat tacos och hollandaisesås. Förra veckan fick deltagarna fria tyglar i momentet "visa upp dig själv på en tallrik" vilket de fick tolka helt fritt. 

Den stränga juryn. Bildkälla: TV4

Vissa imponerade stort på juryn, en av dem var Zacharias Lindqvist Hansson som bjöd på ravioli med äggula i.

– Det här var ju absolut inte det smartaste att laga då jag inte helt vet hur man gör men det gäller att satsa, sa han strax innan. Och man kan gott säga att det gick hem. 

Sveriges mästerkock 2023: "Hon fick lämna efter misstaget"

Två det inte gick alls lika bra för var Camilla Wahlman och Maryam Al- Hammadi som båda hamnade i eliminering. Där handlade det om att vispa en majonäs med ögonbildel som man sedan skulle använda till en toast skagen. 

Skagenröra. Bildkälla: LEIF R JANSSON / TT

Det hela slutade med att det var Maryam som tvingades lämna, detta efter att hon valt att ha crème fraîche i sin skagen. Någonting som inte är alltför ovanligt ute i stugorna, men som juryn menar är halvbra...

Maryam Al- Hammadi tvingades lämna. Bildkälla: TV4

– Det tar bort smak och blir för rinnigt, En toast skagen ska vara smörig och ha det här feta som istället bryts av med citron, menade Mischa. 

Detta höll inte tittarna med om. 

"Jag tycker inte att hon skulle behöva lämna". Bildkälla: Instagram

För juryn blev det hela ett big no no. Men i kommentarsfältet mötte Maryam ett starkt stöd. 

En av de som visade sitt stöd på sociala medier var ingen mindre än Helena Ekman som var en av de mest framstående profilerna i programmet 2022. 

Helena Ekman. Bildkälla: TV4
Maryams svar. Bildkälla: TV4Helena Ekman. Bildkälla: TV4

"Tack snälla", svarade Maryam. 

Fint!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!