Hur går det till i stugan i Hotell Romantik?
Hur går det till i stugan i Hotell Romantik? - Foto: Skärmavbild SVT play

Sanningen bakom stugan i Hotell Romantik – det här händer egentligen

I SVT:s nya satsning Hotell Romantik utses varje avsnitt "kvällens par" som får spendera en romantisk afton och natt i en liten fjällstuga. Nyheter24 vet vad som händer där egentligen – som inte tittarna får se.


28 pensionärer jagar kärleken i SVT:s dejtingprogram Hotell Romantik. På ett alphotell i Schweiz syns de äldre damerna och herrarna tävla i skottkärre-race, köra höghöjdsbana, äta middagar och dansa. 

Programmet leds av Kristina "Keyyo" Petrushina, 25, och Erik Ekstrand, 43 som varje program utser "Kvällens par". 

Här kan du läsa om Tomas tårar i Hotell Romantik: "Somnade in i mina armar".

Tar svanen över sjön Hotell Romantik

De två utvalda får sedan spendera  kvällen och natten på tu man hand i en liten alpstuga på andra sidan sjön – dit de tar det sig i en gammal trampbåt föreställande en svan. 

Har du funderat på om pensionärerna verkligen kan dricka bubbel, trampa båt och ta sig till rätt brygga samtidigt? Svaret är ja. Det sköter de helt på egen hand, och det med bravur. 

Göran och Maria i den berömda svanen i Hotell Romantik. Foto: Skärmdump SVT play

Så sover kvällens par i Hotell Romantik-stugan

På plats på andra sidan sjön, bland kossor och naturskön omgivning, äter kvällens par en romantisk middag innan det är dags att krypa till kojs. 

I programmet syns bara en säng som inte är alldeles enorm, men det är inte hela sanningen. Stugan är nämligen utrustad med två sovrum och två sängar – något som tittarna inte får se.

– Man kunde alltid välja om man ville sova tillsammans eller separat. De valde helt själva. Det fanns ett gemensamt, och ett vid sidan om, säger Kristin Bleckberg, projektledare Hotell Romantik. 

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!