Det bjuds på härligt dansgolv i Hotell Romantik.
Det bjuds på härligt dansgolv i Hotell Romantik. - Foto: Skärmavbild: SVT Play

Hotell Romantik: Så mycket alkohol fick pensionärerna varje kväll

28 glada pensionärer jagar kärleken i SVT:s Hotell Romantik. Kvällarna bjuder på härliga middagar, dans och mingel, men hur mycket alkohol fick deltagarna varje kväll? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Du har väl inte missat SVT:s nya succéprogram Hotell Romantik? 14 singeldamer och lika många singelherrar söker kärleken på äldre dagar i de schweiziska alperna. 

I åtta program får tittarna se pensionärerna få massage, baka churros, åka rodel och tävla i femkamp medan kärleken börjar spira. Kvällarna bjuder på långbord med vita dukar där deltagarna njuter av god mat, vin och samtal innan det allt som oftast avslutas med dansgolv. 

Programmet leds av Kristina "Keyyo" Petrushina, 25, och Erik Ekstrand, 43 som varje program utser "Kvällens par". De två utvalda får sedan spendera kvällen och natten på tu man hand i en liten alpstuga på andra sidan sjön – och inte sällan bjuds det på kyssar och mys. 

Här kan du läsa Tårar på Hotell Romantik: "Somnade in i mina armar"

Det bjuds på härliga middagar varje kväll. Skärmavbild: SVT Play

Så är reglerna kring fylla och sex i Hotell Romantik

Sena nätter och fest brukar innebära en hel del skandaler när det kommer till dokusåpor, men inte i Hotell Romantik. 

Innan inspelningarna drog igång fick alla deltagare läsa igenom och skriva under ordningsregler som gällde samtycke, att inte bli "påtagligt alkoholpåverkad" och hur de skulle behandla varandra.  

Bröts reglerna skulle det bli hemfärd direkt, men alla deltagare skötte sig exemplariskt, enligt programmets projektledare Kristin Bleckberg. 

– Alla skötte sig otroligt bra. Det är lite annorlunda med den här åldersgruppen, säger hon till Nyheter24.

Göran och Maria öppnar en flaska bubbel på väg till stugan i Hotell Romantik. Skärmavbild: SVT Play

Så mycket drack pensionärerna i Hotell Romantik 

Under middagarna syns vin i glasen, i svanen på väg till fjällstugan poppas det bubbel och kvällarna bjuder på en allmän god och glad stämning. 

Så frågan är hur mycket alkohol det bjöds på under inspelningen av Hotell Romantik? Svaret är väldigt lite. 

Deltagarna fick ett glas vin under middagarna. Ville de sedan ha mer alkohol fanns det en bar, där 65-plussarna fick köpa det de ville för pengar ur egen plånbok. 

– Det kan se ut som det dracks mer, men det var mycket vatten och alkoholfria alternativ, säger Kristin Bleckberg. 

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

1 timme sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

2 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

3 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

3 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

3 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.