Stockholm

Hemligheten om Wincent och Anna Brolin i Farmen – detaljen bakom kamerorna

Hans Wincent och Anna Brolin är frontpersonerna för Farmen.
Hans Wincent och Anna Brolin är frontpersonerna för Farmen. Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Frontpersonerna för succéprogrammet Farmen är programledaren Anna Brolin och mentorn Hans Wincent. För Nyheter24 berättar Wincent om var profilerna håller till när kamerorna inte rullar.


Läs mer

Att vara deltagare i Farmen är inte direkt synonymt med att leva lyxliv. På menyn för farmarna står allt som oftast rotsaker, ägg och råggröt – och något elektricitet eller rinnande vatten finns inte att tillgå. Förutom det sociala spelet, så ska deltagarna även slutföra diverse uppdrag varje vecka. Det kan vara allt från att bygga ett väderskydd för kossorna till att röka fiskar som de själva håvat in. 

Här kan du läsa allt om sanningen bakom festen i Farmen 2023

Wincent inspekterar uppdragen i Farmen. Foto: TV4/Farmen

Här bor Hans Wincent – så långt ifrån Farmen-huset är det

Och personen som kommer med uppdragen, och som bestämmer om de är godkända, är den härlige experten och mentorn Hans Wincent

Det var 2017 som Wincent fick ersätta den dåvarande Farmen-drängen Gutta Andersson. Detta efter att Gutta tvingats genomgå en operation. Sedan dess har Wincent nu blivit en självklar del av Farmen, och är ett uppskattat inslag hos tittarna. 

När Wincent kommer åkande på sin traktor vet man att det vankas uppdrag, eller en belöning för de avklarade uppgifterna. Men var bor egentligen Farmen-Wincent, när vi inte ser honom i rutan?

Wincent kommer allt som oftast åkande på sin traktor. Foto: TV4/Farmen

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att Farmen-Wincent är bosatt i Östergötland, där han bor tillsammans med sin fru. 

– Jag bor faktiskt omkring två och en halv timma därifrån, så man kan säga att det är en bit vilket inte folk tror då många fått för sig att jag bor närmre. Jag bor på en gård tillsammans med min fru i Östergötland. Farmen-gården ligger i Skillingaryd, har Wincent tidigare berättat. 

Här bor Wincent och Anna Brolin under inspelningen av Farmen 2023

Farmen spelas nämligen in i på gården Norra Brandstorp som ligger i nordvästra delen av Vaggeryds kommun, och 2023 års säsong var inget undantag. 

Anna Brolin är programledare för Farmen. Foto: TV4/Farmen

För Nyheter24 berättar Wincent att han själv, programledaren Anna Brolin och resterande av produktionen fick bo en bit ifrån Farmen-huset när kamerorna inte rullade. 

– Dels åker jag emellan, för jag har fortfarande mitt ordinarie jobb som hovslagare att sköta på sommaren, så jag far lite fram och tillbaka, säger Wincent och fortsätter: 

– Men annars bygger vi upp ett helt kvarter kan man säga på parkeringen i Skillingaryd med baracker där hela produktionen bor. Där har jag min barack, och Anna har sin barack och alla andra bor där också. 

Enligt Wincent bodde produktionen ungefär 45 minuters bilfärd från Farmen-huset. 

Hör Wincent berätta mer om Farmen-hemligheterna i spelaren ovan. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.