Hans Wincent och Anna Brolin är frontpersonerna för Farmen.
Hans Wincent och Anna Brolin är frontpersonerna för Farmen. - Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Hemligheten om Wincent och Anna Brolin i Farmen – detaljen bakom kamerorna

Frontpersonerna för succéprogrammet Farmen är programledaren Anna Brolin och mentorn Hans Wincent. För Nyheter24 berättar Wincent om var profilerna håller till när kamerorna inte rullar.


Att vara deltagare i Farmen är inte direkt synonymt med att leva lyxliv. På menyn för farmarna står allt som oftast rotsaker, ägg och råggröt – och något elektricitet eller rinnande vatten finns inte att tillgå. Förutom det sociala spelet, så ska deltagarna även slutföra diverse uppdrag varje vecka. Det kan vara allt från att bygga ett väderskydd för kossorna till att röka fiskar som de själva håvat in. 

Här kan du läsa allt om sanningen bakom festen i Farmen 2023

Wincent inspekterar uppdragen i Farmen. Foto: TV4/Farmen

Här bor Hans Wincent – så långt ifrån Farmen-huset är det

Och personen som kommer med uppdragen, och som bestämmer om de är godkända, är den härlige experten och mentorn Hans Wincent

Det var 2017 som Wincent fick ersätta den dåvarande Farmen-drängen Gutta Andersson. Detta efter att Gutta tvingats genomgå en operation. Sedan dess har Wincent nu blivit en självklar del av Farmen, och är ett uppskattat inslag hos tittarna. 

När Wincent kommer åkande på sin traktor vet man att det vankas uppdrag, eller en belöning för de avklarade uppgifterna. Men var bor egentligen Farmen-Wincent, när vi inte ser honom i rutan?

Wincent kommer allt som oftast åkande på sin traktor. Foto: TV4/Farmen

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att Farmen-Wincent är bosatt i Östergötland, där han bor tillsammans med sin fru. 

– Jag bor faktiskt omkring två och en halv timma därifrån, så man kan säga att det är en bit vilket inte folk tror då många fått för sig att jag bor närmre. Jag bor på en gård tillsammans med min fru i Östergötland. Farmen-gården ligger i Skillingaryd, har Wincent tidigare berättat. 

Här bor Wincent och Anna Brolin under inspelningen av Farmen 2023

Farmen spelas nämligen in i på gården Norra Brandstorp som ligger i nordvästra delen av Vaggeryds kommun, och 2023 års säsong var inget undantag. 

Anna Brolin är programledare för Farmen. Foto: TV4/Farmen

För Nyheter24 berättar Wincent att han själv, programledaren Anna Brolin och resterande av produktionen fick bo en bit ifrån Farmen-huset när kamerorna inte rullade. 

– Dels åker jag emellan, för jag har fortfarande mitt ordinarie jobb som hovslagare att sköta på sommaren, så jag far lite fram och tillbaka, säger Wincent och fortsätter: 

– Men annars bygger vi upp ett helt kvarter kan man säga på parkeringen i Skillingaryd med baracker där hela produktionen bor. Där har jag min barack, och Anna har sin barack och alla andra bor där också. 

Enligt Wincent bodde produktionen ungefär 45 minuters bilfärd från Farmen-huset. 

Hör Wincent berätta mer om Farmen-hemligheterna i spelaren ovan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

2 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.