Wilhelm golvade juryn i Talang 2023.
Wilhelm golvade juryn i Talang 2023. - Foto: Skärmavbild/TV4/Talang

Talangjuryn i chock – när Wilhelm, 11, sjunger: “Vad är det som händer?!”

När 11-årige Wilhelm Åkerlind klev upp på Talang-scenen tappade samtliga i juryn hakan. Hans sångröst möttes nämligen av stående ovationer från både jurybordet och publiken.


Talang 2023 är i full gång, och på löpande band kliver den ena talangen efter den andra upp på scenen. Bakom jurybordet finner vi i år David Batra, Helena Bergström, Johanna Nordström och Viktor Norén. Redan nu har både David Batra och Helena Bergström blivit så imponerade att de har delat ut sina så kallade “golden buzzers”. 

Här kan du se när Helena Bergström blev rörd till tårar av Noors framträdande i Talang 2023.

Wilhelm Åkerlind, 11, sjöng i Talang 2023 – juryn tappade hakan

Wilhelm uppträdde med en Adel-låt. Foto: TV4/Talang

I säsongens fjärde avsnitt fick tittarna njuta av allt från opera och magi till piano och dans. Men sist ut var 11-årige Wilhelm Åkerlind som planerade att charma juryn med sitt sångframträdande – och det kan man minst sagt säga att han lyckades med. 

Johanna Nordström efter Wilhelms sång i Talang 2023: "Vad är det som händer?"

När 11-åringen från Stockholm tog ton med Adeles “All I Ask” slog juryns hakor i golvet. Hans imponerande framträdande möts av stående ovationer, både från publiken och Talangjuryn. 

Viktor Norén blev riktigt imponerad. Foto: TV4/Talang

– Wille, vad är det som händer? Var kommer den här rösten ifrån? Du sjunger med sådan känsla, utbrast Johanna Nordström. 

Resterande av juryn blev också tagna av Wilhelms sång – inte minst Viktor Norén. 

– Det finns så mycket känsla och historia bakom den här rösten, sa Viktor Norén. 

Wilhelm fick Noréns golden buzzer! Foto: TV4/Talang

Wilhelm fick ett rungande ja från samtliga medlemmar i juryn. Och Viktor Norén blev så pass golvad att han valde att göra det oväntade – nämligen att ge Wilhelm sin golden buzzer!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

"Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.

Benjamin Ingrossos tabbe – råkar gå upp naken på scenen

Benjamin Ingrosso är i skrivande stund ute på sin Europaturné. Ett av stoppen var i Madrid – och där råkade det hända en sak som inte hänt tidigare.

Johan Rabaeus konflikt med Dan Ekborg: “Det här tar priset”

1 timme sedan
Det är upplagt för drama när Johan Rabaeus och Dan Ekborg intar "Fångarna på fortet". På något sätt kringgår Johan systemet på fortet. Det är Dan Ekborg inte är helt nöjd med.

Björn Gustafsson gör humorprogram i SVT

2 timmar sedan
Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson får ett eget humorprogram i SVT. "Koppla av" blir titeln på sketchprogrammet, som får premiär i höst, skriver SVT på Instagram. Serien beskrivs som "en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning".

Augustgalan flyttar till Dramaten

3 timmar sedan
2024 års Augustprisgala flyttas från Konserthuset i Stockholm till Dramaten.