Sveriges mästerkock 2023
det har börjat hetta till i Sveriges mästerkock. - Foto: TV4

Sveriges mästerkock 2023: Var det dessa ord till juryn som fick Christian att åka ut?

Det var under förra veckan som tittarfavoriten Christian Palmén åkte ur från Sveriges mästerkock. Men nu har tittarna sina spekulationer kring varför.


Kraven är hårdare än någonsin för de tävlande i Sveriges mästerkock2023. Tolv amatörkockar kämpar just nu med näbbar och klor för att ta sig fram till finalen där de kommer att slåss om att titulera sig som Sveriges mästerkock. Och momenten blir bara svårare och svårare. 

Årets jury. Bildkälla: TV4

Redan har de testats med bland annat tacos, toast skagen och hollandaise. Men vissa gånger kan det vara små små misstag som avgör vilka som blir kvar och vilka som tvingas att lämna.

Men. Vissa får en andra chans. De kan nämligen tävla sig tillbaka i "Efter stängning" där kocken och konditorn Tea Malmegård är jury. Och i veckans avsnitt var det Christian Palmén och Marianne som möttes. 

Dock misstänker tittarna att utfallet bestämts bara några minuter in i tävlingen av helt andra anledningar än matlagningen 

Tittarna om Sveriges mästerkock 2023: "Han skulle inte ha åkt"

Under tävlingen gick nämligen jurymedlemmen Tea fram och pratade med Christian om hans dessert. Han erkände då att han inners inte gillar desserter så mycket, vilket Tea ansåg att han kunde ha hållit för sig själv

– Jag gillar egentligen inte desserter. Det är ju inte min grej. 

Kommentarerna. Bildkälla: sverigesmasterkock/Instagram

– Borde du inte sälja in det här istället? Och säga vilken fantastisk efterrätt du ska bjuda mig på. 

– Ja det är klart att jag ska göra det, men....

– Lycka till Christian, säger hon sedan och går. 

– Jag tror nog att hon blev lite putt. 

Det hela slutade sedan med att Christian fick lämna tävlingen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!