Det är inte första gången Nazuk Turdieva, 29, syns i tv-rutan.
Det är inte första gången Nazuk Turdieva, 29, syns i tv-rutan. - Foto: Skärmavbild/TV4/Sveriges mästerkock

Därför känner du igen Nazuk i Sveriges mästerkock 2023

Nazuk Turdieva, 29, har charmat både jury och tittare i Sveriges mästerkock. Men det är faktiskt inte första gången som svetsaren från Boden syns i tv-rutan.


Sveriges mästerkock 2023 är i full gång och varje onsdag gör amatörkockarna sitt yttersta för att imponera på den smaksäkra juryn: Mischa Billing, Tom Sjöstedt och det nya tillskottet Tommy Myllymäki

En av de som gör upp om den eftersträvansvärda titeln är 29-åriga Nazuk Turdieva som redan tidigt i tävlingen brast ut i tårar. Här kan du läsa om händelsen som föranledde Nazuks tårar i Sveriges mästerkock.

Sveriges mästerkock-Nazuk var med i "Bäst i köket"

Hittills har Nazuk Turdieva imponerat stort på juryn och det är kanske inte så konstigt. 29-åringen, som till vardags jobbar som svetsare i Boden, har nämligen tidigare erfarenhet av matlagning i tv.

Faktum är att hon, tillsammans med mamma Maria Turdieva och lillebror David Turdieva, tog hem vinsten i SVT-programmet "Bäst i köket". 

– Det var en fantastisk upplevelse att få vara med om inspelningarna och att träffa kända kockar som vi ser upp till. De visade sig också vara fantastiska människor, sa Nazuk till Allas efter segern.

Läs här om hur det gick för Sveriges mästerkock-vinnarna när kamerorna stängts av.

Nazuk Turdieva har redan över 12 000 följare

Medan vissa tittare haft svårt att placera varifrån de känner igen Nazuk var det flera av hennes 12 500 följare bjöd på hejarop när det stod klart att hon fått ett Sveriges mästerkock-förkläde. 

"Det kommer gå kanon, eftersom det gick ju så bra i Bäst i köket", skriver en följare på Nazuks Instagram.

"Har fascinerats av dig sedan förra matprogrammet där ni vann! Du är jordnära, varm och oerhört skicklig med smaker och kombinationer", skriver en annan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!