SVT-programmet "Det sitter i väggarna" har blivit en storfavorit hos många.
SVT-programmet "Det sitter i väggarna" har blivit en storfavorit hos många. - Foto: Skärmavbild/SVT/Det sitter i väggarna

Nya beskedet om SVT:s "Det sitter i väggarna" väcker starka känslor

I "Det sitter i väggarna" får husägare, med hjälp av Erika Åberg och Rickard Thunér, lära känna sina bostäder och dess historia. Nu delar Erika Åberg med sig av nya besked kring SVT-programmet.


Under hösten 2020 meddelade SVT att man skulle pausa programmet "Det sitter i väggarna" till förmån för en satsning på en yngre målgrupp.

Men beslutet togs inte väl emot av tittarna och kritiken lät inte vänta på sig – något som ledde till att kanalen backade från beslutet.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet "Det sitter i väggarna" så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet, sa Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT, i ett pressmeddelande då. 

Här kan du läsa om Antikrundan-profilernas miljonregn.

Ny säsong av "Det sitter i väggarna" på gång

Kanske är det därför inte så konstigt att besked om framtiden för "Det sitter i väggarna" väcker starka känslor? Så är nämligen fallet när programprofilen och byggnadsantikvarien Erika Åberg, som syns i tv-rutan tillsammans med historikern Rickard Thunér, delar med sig av en positiv uppdatering på Instagram. 

"Första inspelningsdagen på en ny säsong av Det sitter i väggarna - och OJ vad vi är laddade!! Är ni?", skriver hon i ett inlägg som fått närmare 700 kommentarer.

"Tack och lov! Annars hade vi fått be SVT tänka om igen... Som vi fick göra förra gången de tänkte smyga bort detta kvalitetsprogram. Längtar.", skriver en följare.

"Hurra och äntligen! Bästa programmet med bästa programledarna", skriver en annan.

"Kan knappt vänta! Bästa programmet någonsin", skriver ytterligare en person.

SVT
Relaterat
Senaste nytt

Vanliga misstagen deltagarna begår i Draknästet

Succéregissören vill tillbaka till verkligheten

För sju år gjorde han stor succé med Star wars-filmen "Rogue one". Sedan dess har det varit tyst kring Gareth Edwards. Det finns ett talesätt som säger "gör det större eller ta det lugnt". Jag valde att ta det lugnt, säger han.

Ken Loach prisas på Stockholms filmfestival

1 timme sedan
Den brittiske regissören Ken Loach får Stockholm filmfestivals särskilda hederspris för sitt livsverk inom filmen, Stockholm Lifetime Achievement Award.

Caia:s julkalender har ett värde av 8000 kronor – det här innehåller den

1 timme sedan
Caia Cosmetics har släppt sin efterlängtade adventskalender. Julkalendern sägs innehålla produkter för omkring 8000 kronor – men vad innehåller den?

Postkodmiljonären pudlar efter frågemissen: "Oj oj"

2 timmar sedan
När Postkodmiljonären-produktionen ställde en fråga i sociala medier blev det lite fel – och tittarna var inte sena med att reagera.

Carina Bergfeldts hårda ord mot Tina Nordström: "Ursäkta men..."

3 timmar sedan
Hela Sverige bakar 2023 drar snart igång och överallt har reklamen börjat dyka upp. Någon som snabbt hade synpunkter om den – det var Carina Bergfeldt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.