Hundfrisör, skribent och skeppare. Det är några av yrkena hos några av de svenska tv-profilerna
Hundfrisör, skribent och skeppare. Det är några av yrkena hos några av de svenska tv-profilerna - Foto: Samuel Pettersson/TT Anders Wiklund/TT & Fredrik Persson/TT

Svenska tv-profiler vi minns – det gjorde de när kamerorna släcktes

Kamerorna släcks och ridån går ner. Men vad hände egentligen med några av tv-profilerna som vi sett i den svenska tv-rutan? Nyheter24 tog reda på vad som hände med fem av dem.


Många svenska tv-profiler har kommit och gått i rutan. Men vad gör de när kameran stängts av och studiolamporna slocknat?

Sverker Olofsson försvann från rutan 

Den folkkära västerbottningen Sverker Olofsson blev känd som ”Mr Plus” för hela svenska folket. Men han försvann från tv-rutan 2010 efter att han bestämt sig för att lämna tv-programmet Plus, som han var programledare för i 23 års tid. 

Till tidningen Femina berättade han 2022 att han var besviken på hur nedläggningen hanterades när det var dags för Plus att gå i graven 2019. 

– Det är väldigt, väldigt sorgligt. För mig är det en gåta. Är man inte nöjd med det nuvarande programmet tycker jag att man ska vässa det istället för att lägga ner, sa han då. 

I dag är 75-åringen pensionär men fortsatt aktiv. Han föreläser och leder konferenser och kurser. Dessutom är han programledare för Ring P1 i Sveriges Radio ett par gånger om året.  

Harald Treutiger blev skeppare

Journalisten och programledaren Harald Treutiger har varit verksam på flera tv-kanaler, SVT, TV3 och TV4. Han har programlett bland annat 24 karat, Melodifestivalen, Eurovision song Contest, Expedition: Robinson och dansat sig in i svenska folkets vardagsrum i sin medverkan i Let’s Dance. 

Göteborgaren blev en av Sveriges mest populära programledare men valde att sadla om och följa en annan dröm. 

2011 utbildare han sig och tog skepparexamen. Dessutom har han gjort sig en hacka på fastighetsaffärer, vilket gett honom möjligheten att inneha flera boenden under årets tolv månader.

– April och maj i Frankrike, skärgården på sommaren, september och oktober i Frankrike och sedan ”city life” i Göteborg på vintern, berättade Harald själv för tidningen Femina 2021.  

Linda Thelenius tog jobb i hemtjänsten

År 2003 klev den då 29-åriga Linda Rosing in i Big Brother-huset och kom att göra sig känd för hela det svenska folket. Hon skapade rubriker då hon bland annat hade sex i direktsänd TV. Dessutom har hon figurerat som modell i bland annat tidningen Slitz. 

Hon har varit med i flera tv-program och givit ut en bok samt varit på löpsedlarna för sitt äktenskap med den före detta dörrvakten Fadde Darwich. 

I dag är hon gift med Peter Thelenius från eurodancegruppen Basic Element, där även Linda varit medlem de senaste åren. Hon heter numera Linda Thelenius efter att ha tagit makens efternamn och är mamma till tre barn. 

När pandemin tog tag i samhället med ett järngrepp sadlade hon om och började arbeta inom hemtjänsten. 

Numera är bandet åter ute på vägarna igen.  

Peder Lamm tröttnade på branschen

Lidingösonen Peder Lamm blev välkänd för sitt deltagande som antikexpert i Antikrundan. 

Han har deltagit i flera tv-program som bland annat På spåret, Sverige dansar och ler samt Extra Extra. 

Sedan valde han att lämna rampljuset. Orsaken var att han tyckte tv-branschen var för oärlig.

– Jag tycker tv-branschen var jävligt rutten, det var osympatisk kultur. Det var en jävla huggsexa om pengar och idéer och väldigt mycket fulspel. Jag tänkte varför ska man jobba med sådana här människor? Det är livet för kort för, har han tidigare sagt i en intervju med Aftonbladet

I dag är han bosatt i Skåne med sin fru och arbetar bland annat som föreläsare, skribent , författare och värderare.

Meral Tasbas sadlade om till hundfrisör

Hon blev ”Baren-Meral” med hela svenska folket. Hon var med i TV3-dokuspåan Club Goa 2005 men sedan valde Meral Tasbas att lägga dokusåpalivet bakom sig. 2008 började hon istället att blogga för finest.se och har även deltagit i ”Realitystjärnorna på slottet”. 

Hon är i dag tillsammans med prins Carl-Philips nära vän Johan Carlström och tillsammans har de en son. Hon har tidigare talat öppet om hur jobbig hon tyckte graviditeten var och är inte intresserad av att skaffa fler barn.

– Jag hade en väldigt jobbig graviditet så de var tvungna att ta ut Ralph med kejsarsnitt redan i vecka 35 för jag klarade inte av att vara gravid, sa hon i intervju med Expressen 2019.

I dag är hon utbildad hundfrisör och jobbar även med partnerns kepsföretag ”John Hatters”.

Meral Tasbas och partnern Johan Carlström på prins Carl-Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015. Foto: Fredrik Sandberg/TT
TV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!