Ellens husbygge och personliga resa berörde många.
Ellens husbygge och personliga resa berörde många. - Foto: Skärmavbild/SVT/Husdrömmar

Husdrömmar-avsnittet väcker starka känslor: "Rejält berörd"

En ny säsong av SVT:s "Husdrömmar" har börjat rulla i tv-rutan och när det andra avsnittet sändes haglade hyllningarna in till husbyggaren Ellen.
"Vilken jävla resa på alla sätt", skriver en tittare på Instagram.


Den tionde säsongen av "Husdrömmar" är i full gång i SVT och likt tidigare år får tittarna följa ambitiösa medverkande som, med blod, svett och tårar, förverkligar sina husdrömmar och resan dit berör ofta de som sitter hemma i tv-sofforna.

Men säsongens andra avsnitt blev lite extra känslosamt och bjöd på en resa i dubbel bemärkelse.

Ellens ärliga ansökan till SVT:s "Husdrömmar"

I avsnittet får tittarna nämligen träffa Ellen som redan år 2017 sökte in till programmet, men då som Niklas

"Hej! Jag heter Niklas och är 32 år gammal men är egentligen transsexuell och hoppas att kunna börja min transition nästa år och kan då äntligen få leva som Ellen. Jag jobbar som ingenjör på Volvo Cars men under två år innan Chalmers jobbade jag på arkitektbyrå som ritare. Det har möjliggjort att jag själv kunnat ritat huset jag tänkt bygga på Hisingen", skrev Ellen i sin ansökan till SVT då.

Lyckligt slut för Ellen i "Husdrömmar"

När Anne Lundberg och Gert Wingårdh träffar Ellen står det klart att det finns storslagna planer för husbygget, men att budgeten är begränsad och det dröjer inte länge innan orosmolnen hopar sig.

Pandemin slår till, materialkostnaderna drar iväg och vädret ställer till med problem. Samtidigt genomgår Ellen också sin könstransition med bland annat hormonbehandling och besök hos en logoped och tankarna kring identitet och kärlek avlöser varandra.

I samband med att Anne Lundberg och Gert Wingårdh gör sitt sista besök står det dock klart att allt fått ett minst sagt lyckligt slut. Även om huset inte är helt klart har Ellen flyttat in – tillsammans med kärleken Josefin och paret ska nu färdigställa det sista innan husdrömmen är förverkligad till fullo.

Läs om Anne Lundbergs lyxliv med maken, och det hemliga huset, här.

Tittarnas hyllningar: "Underbart"

Det lyckliga slutet och Ellens personliga resa, i kombination med resan från en tom och bergig tomt till ett praktfullt bygge, lämnade minst sagt intryck på tittarna.

"Tack för ett så fint känslosamt program denna gången. Huset blev ju sagolikt fint och människorna som bor där i önskar vi all lycka", skriver en tittare på programmets Instagram.

"Jävla bra avsnitt samt vilken jävla resa på alla sätt", skriver en annan.

"Underbart program/avsnitt. Blev rejält berörd - vilken resa Ellen", skriver en tredje.

Bland kommentarerna passar också Ellen och Josefin själva på att tacka för lovorden.

"Tack så hemskt mycket för alla fina kommentarer! Vi kommer sitta bänkade ikväll!", skriver de.

Här kan du läsa om På Spåret-hemligheterna som tittarna inte får se – och fördelen de tävlande får.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

1 timme sedan

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.