Pernilla Wahlgren valdes in i Melodifestivalens "Hall of Fame".
Pernilla Wahlgren valdes in i Melodifestivalens "Hall of Fame". - Foto: Claudio Bresciani/TT och Stella Pictures

Kaos efter Mello-hyllningen till Pernilla Wahlgren: "Totalförstörd"

Pernilla Wahlgren fick en plats i Melodifestivalens "Hall of Fame" under semifinalen i Örnsköldsvik, men tittarna var inte helt nöjda med hyllningen.


Under semifinalen av Melodifestivalen 2023 var det åtta bidrag som gjorde upp om de fyra sista finalplatserna. Det hela slutade med att Theoz, Nordman, Mariette och Kiana vann tittarnas kärlek och tog sig vidare till finalen i Friends Arena den 11 mars.

Men innan semifinalen var avgjord valdes ytterligare en person in i Melodifestivalens "Hallf of Fame", där hon får sällskap av Thomas G:sonSvenne & Lotta och Petra Mede som blivit invalda under tidigare Mello-deltävlingar.

Pernilla Wahlgren valdes in i Mellos "Hall of Fame"

Denna gång var det artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren, med låten "Piccadilly Circus" från 1985, som välkomnades in i "Hall of Fame"-värmen.

"SÅ glad och tacksam för mitt fina pris , och äran att bli invald i Melodifestivalens Hall of Fame!", skrev Pernilla, som själv inte kunde närvara i Örnsköldsvik, på Instagram.

Läs allt om finalen av Melodifestivalen 2023: Startordning, låtar och artister

Luciano Axelsson sjöng "Piccadilly Circus"

I samband med att man, i programmet tillkännagav att Pernilla Wahlgren valts in i "Hall of Fame", äntrade Tiktok-stjärnan Luciano "Lucianoz" Axelsson scenen och gjorde en dansbandscover på den gamla schlagerdängan – något som inte landade väl hos alla tittare.

"Du är så värd detta men kvällens framträdande av din låt var katastrof. Synd att du inte framförde det själv", skriver en tittare i kommentarsfältet på Pernillas Instagram.

"Synd att din låt blev totalförstörd i svt på bästa sändningstid", skriver en annan om framträdandet i samma kommentarsfält.

Foto: Skärmavbild/Instagram/pernillawahlgren

Även på SVT:s officiella Instagramkonto lät kritiken inte vänta på sig.

"Förnedring mot hela dansbandsbranschen", skriver en tittare som vidare beskriver det hela som "pinsamt och taskigt".

"Det var förfärligt, definitivt inte en hyllning till henne", skriver en annan person.

Foto: Skärmavbild/Instagram/Melodifestivalen

"Grattis Pernilla! Här får du en totalförstörd version på din låt!", skriver en tredje.

"Värdelöst. Man gör narr av den låten", skriver en fjärde.

"Vilket hån mot Pernilla. Hur kunde detta projekt få gå igenom?", skriver en femte tittare.

Pernilla själv verkar alltjämt nöjd med tolkningen av hennes genombrottslåt, och skickar både hjärtan och glada emojis i SVT:s kommentarsfält.

Läs alla våra nyheter om Melodifestivalen 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

1 timme sedan

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.