Arvid och Ida tyckte annorlunda i alkoholfrågan i "Gift vid första ögonkastet"
Arvid och Ida tyckte annorlunda i alkoholfrågan. - Foto: Skärmavbild/"Gift vid första ögonkastet"/SVT

Arvid Stark om spritbråket i Gift vid första ögonkastet 2023: "Osexigt"

Det var under parhelgen i "Gift vid första ögonkastet" 2023 som en spricka uppstod mellan Arvid Stark och Ida Lind. För Nyheter24 berättar Arvid ärligt om känslorna som väcktes till liv under konflikten.


“Gift vid första ögonkastet” 2023 fortsätter att engagera tittare över hela landet, och varje måndag sitter en storpublik bänkad för att följa de fyra paren. I årets upplaga medverkar Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35. 

Här kan du läsa om varför Arvid Stark var nära att hoppa av “Gift vid första ögonkastet” 2023 

Parhelgen i "Gift vid första ögonkastet" 2023

I det senaste avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” var det dags för den traditionsenliga parhelgen, när alla de medverkande makarna träffas för första gången. I 2023 års säsong var det en övernattning i Stockholms skärgård som stod på schemat, och precis som tidigare år uppstod det en och annan konflikt.

Under parhelgen träffas samtliga deltagare. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Bland annat såg det ut att skava lite mellan turturduvorna Arvid och Ida i slutet av avsnittet. Då får tittarna se hur det uppstod en spricka mellan paret, när det kommer till alkohol. För Nyheter24 berättar Arvid att startskottet blev när Ida tog en shot sprit, något som väckte en hel del känslor hos honom.

– I den situationen så märker jag att det triggar mig som tusan. Inte egentligen över vad Ida gör, utan det har ju med mig att göra, och mina egna erfarenheter och tidigare upplevelser, förklarar Arvid och fortsätter: 

– Jag märker bara att jag får en sån väldig känsla av obehag i kroppen när jag ser det här. 

Arvid och Idas kemi går inte att ta miste på. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Arvid Stark om bråket i Gift vid första ögonkastet 2023: "Väckte obehag"

Arvid förklarar att han i stunden valde att bara försöka landa i känslan, och funderade vad hans reaktion kan ha berott på. 

– Det jag märkte att det väckte, utöver obehag, var en avsmak. Jag kände både obehag och en osäkerhet i mig, och så märkte jag hur oattraktivt jag tyckte det var, och osexigt. För mig finns det en skillnad i att gå från att dricka till att supa. 

Arvid kände att situationen väckte ett obehag. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

"Det är viktigt att vi vågar sätta ord på det"

Enligt Arvid är han väl medveten om att det finns många olika sätt att förhålla sig till alkohol, men förklarar att för honom är det viktigt att prata om det hela. 

– Jag har sett på nära håll hur alkohol kan skapa stor otrygghet i familjer, förändra människor och splittra familjer. Och jag vet att det är så många med mig som har den erfarenheten. Så det är viktigt att vi vågar sätta ord på det, säger han till Nyheter24. 

Vad som kommer hända mellan Ida och Arvid, och hur konflikten kommer att arta sig, får vi se i nästa veckas avsnitt. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om “Gift vid första ögonkastet” 2023

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!