Arvid Stark och Ida Lind har haft stark kemi.
Arvid Stark och Ida Lind har haft stark kemi. - Foto: Nyheter24 och "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Gift vid första ögonkastet-Arvid var nära att hoppa av programmet: "Osäkerhet"

Arvid Stark, 34, är en av deltagarna i “Gift vid första ögonkastet” 2023, och kemin med Ida Lind, 35, var påtaglig redan när han kom inridande på den vita hästen. Men det fanns faktiskt en tidpunkt under processens gång som Arvid var nära att avbryta.


SVT:s succéprogram “Gift vid första ögonkastet” är inne på sin nionde säsong, och fortsätter engagera tittarna vecka efter vecka.

Alla deltagare i "Gift vid första ögonkastet" 2023 

I 2023 års upplaga får vi följa paren Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35. 

De sistnämnda turturduvorna tycks gå från klarhet till klarhet i programmet, och tittarna har fått följa med paret på diverse olika upptåg – där de ägnat sig åt allt från kanotpaddling till klättring. 

Arvid och Ida tycks gå från klarhet till klarhet. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Här kan du läsa om när “Gift vid första ögonkastet”-paret besökte Arvids barndomshem i Knutby

Därför sökte Arvid Stark till "Gift vid första ögonkastet" 2023

De som matchar ihop paren, och guidar dem under experimentets gång, är experterna Fredrik Bohm, Maria Farm och Kalle Norwald. Och det är en minst sagt gedigen process som ligger bakom det hela. 

För Nyheter24 berättar Arvid att han i sin ansökningsfilm till programmet fick besvara just frågan om varför han sökte till “Gift vid första ögonkastet”. 

– Jag sa i filmen att jag har uppnått många av mina stora drömmar. Men nu längtar jag efter att göra det tillsammans med någon, säger Arvid. 

"Jag hade också hade sökt året innan"

Arvid förklarar att det han har upplevt som mest lärorikt under hela resan är att vara öppen för att det du vill ha hos din partner kanske inte är det du behöver. 

– Den idén jag gick runt med, som jag trodde och tänkte om min drömpartner, är det verkligen sant eller är jag möjligen lite fel ute där? Är jag villig att ompröva idén om hur min partner ska vara? Och våga göra det där som känns läskigt. 

Arvid gjorde en storstilad entré. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

I Arvid och Idas första möte går det inte att ta miste på den enorma kemi som direkt infann sig mellan paret. Men läget hade kunnat se totalt annorlunda ut. Arvid var nämligen nära att gifta sig med någon helt annan, året innan. 

– Faktum var att jag hade också sökt året innan, och hoppat av i slutskedet. Så produktionen var ju svinnervös för att jag skulle hoppa av igen. Och jag var nära att göra det. 

Under matchningsprocessen inför 2023 års säsong av “Gift vid första ögonkastet”, innan Arvids bröllop med Ida, så var han faktiskt nära att avbryta experimentet. 

– Jag var faktiskt på väg att hoppa av under våren innan det blev aktuellt med bröllop. Och då sa Maria: “Kan det inte vara så att det här handlar om att du börjar känna dig otrygg? Eftersom det är så himla mycket osäkerhet i det här, och du försöker ta kontroll över det du inte kan kontrollera. Du behöver ställa dig frågan kring hur du kan skapa trygghet i den här otrygga situationen". 

Arvid och Idas kemi går inte att missa i programmet. Foto: "Gift vid första ögonkastet"/SVT

Arvid Stark: "Det händer mycket saker på insidan"

Arvid förklarar att om han inte hade haft det där samtalet med Maria Farm, så hade han troligtvis sagt nej och hoppat av processen. 

– Jag är ju också mänsklig och jag får ju också alla de här känslorna. Så även om jag kanske upplevs som lugn eller kontrollerad så händer det mycket saker på insidan av mig också. 

Arvid berättar att han fick lära sig att Ida faktiskt befann sig i exakt samma situation, och att de kunde luta sig mot varandra i det här. I processen har han därmed utvecklat sin förmåga att våga kommunicera sina känslor. 

– För mig handlade det om att våga vara sårbar och säga att jag inte känner mig trygg i den här situationen. 

Det här var något som märktes redan i parets första möte, förklarar Arvid. Vid hans omtalade entré, när han kom ridande på den vackra vita hästen, presenterade han sig nämligen för Ida två gånger. Detta till följd av den enorma nervositet han kände. 

– Jag sa till henne att jag är så nervös att kroppen skakar. Då tog hon mina händer och sa: “Det är ingen fara, jag finns här”. Och för mig var det väldigt sårbart att sätta ord på de sakerna.

Hur det går för Arvid och Ida, och de andra tre paren, återstår att se. Men här kan du läsa om vilka av paren i “Gift vid första ögonkastet” 2023 som följer varandra på Instagram

Relaterat
Senaste nytt

"Only murders in the building" får ny säsong

1 timme sedan

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

2 timmar sedan
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

idag 18:28
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Premiär på Operan efter dödsolyckan

idag 17:34
Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.

Lernström: "Idol" kommer alltid vara intressant

idag 16:02
Ett startfält med unga och ambitiösa finalister är redo för höstens "Idol". Samtidigt ryker flera stora program på TV4 när kanalen skär ner. Jag tror att tittarna kommer att gilla deltagarna och deras berättelser, säger programledaren Pär Lernström.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln: "Otroligt kränkande"

idag 15:20
En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.