Robinson 2023
John och Sannas delar med sig av sina tankar om Robinson 2023. - Foto: TV4

Robinson 2023: Sanna och John Guidetti om deltagaren: "En fucking..."

John och Sanna Guidetti såg ett avsnitt av veckans Robinson – och det som hände fick båda att sätta i halsen.


Robinson 2023 har sannerligen engagerat mer än någonsin i år. Många tittare var till en början skeptiska till upplägget med uppdelningen av "äldre" och "yngre" i lag syd och lag nord. 

En av tittarna som uttryckt sin skepsis tydligt – det har varit Sanna Guidetti

Sannas intresse kring Robinson har kommit att bli en riktig snackis och enligt henne själv har hon aldrig så mycket engagemang på sina Instagramstories som när hon pratar om Robinson. 

Hon har flera gånger pratat om mobbingtendenser och utfrysningen som kan äga rum i programmet och i just denna säsong är det Pernilla Block som ligger i skottlinjen och Amanda Eliasson som hon tagit under sina vingar. 

Pernilla Block. Bildkälla: TV4

Under veckan har hon även valt att se några avsnitt med sin make John Guidetti som man också hörde flika in med en kommentar om det hela. 

– Det är så konstigt av Pernilla att försöka bestämma vad som är rätt och fel att känna eller tänka. Tyck vad du tycker eller känn vad du känner men säg inte åt någon annan vad de ska tycka eller känna, påpekade John.

– Jag har ont i magen för det här, sa Sanna följt av:

– Du är en sån fin person älskling. 

Sanna Guidetti hyllar Elin Ambrosiani 

Men det var inte bara kritiska ord mot programmet som haglade hemma i Nacka-soffan. Sanna och John beskrev nämligen deltagaren Elin Ambrosiani som "en fucking broder" efter att hon satt ned foten under en diskussion där Pernilla återigen hackade på Amanda. 

Amanda och Elin i Robinson 2023. Bildkälla: TV4

– Genuskontraktet är när kvinnor bryter de sociala reglerna för hur man ska bete sig. Det vill säga, om du tar plats, om du är högljudd, om du är en dålig mamma. Då bestraffar kvinnor dig för det. Om män beter sig omanligt så bestraffar män dom för det. Du bryter dom sociala reglerna hela tiden Amanda. För du är stark. Du är framåt. Du tar mycket plats. Du kommer att bli bestraffad för att du beter dig så, säger Elin.

– Jag vill verkligen att hon ska förstå att hon är fantastisk. Hon är stark. Hon kommer komma så himla långt om hon bara fortsätter vara sig själv. Att det ska komma någon och trycka ner henne på det där sättet, det måste hon förstå att hon får inte låta det hända, berättade Elin vidare i en synk.

– Du är fantastisk, sa Elin senare till Amanda i avsnittet.

Detta tyckte Sanna och John var helt rätt. 

– Elin, vilken fucking broder hon är alltså. Jag får gåshud, sa Sanna. 

– Ja, hon är verkligen grym, instämde John. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!