"Barracuda Queens" går att se på Netflix.
"Barracuda Queens" går att se på Netflix. - Foto: Ulrika Malm/Netflix

Verkliga händelserna bakom "Barracuda Queens" • Kopplingen till ökända ligan

Netflix nya krimserie "Barracuda Queens" är inspirerad av verkliga händelser och mer specifikt då av den så kallade "Lidingöligan". Nyheter24 reder ut allt du behöver veta om den hypade serien.


Har du hört talas om "Barracuda Queens"? Det är inte så konstigt. Det är nämligen Netflix senaste svenska satsning i krimgenren. 

Vad handlar Barracuda Queens om?

I Barracuda Queens får tittarna följa fem unga och välbärgade tjejer som, under 90-talet, inleder en inbrottskarriär i jakt på spänning.

– De har väldigt tråkigt. Det här överklasslivet är inte så kul och så får de en kick av varje inbrott de gör. De vill bara ha mer och mer och vill uppleva det här roliga igen, säger Tea Stjärne, som spelar karaktären Mia, till Aftonbladet.

Alva Bratts ärliga ord om Barracuda Queens på Netflix: "Vidriga"

Är Barracuda Queens inspirerad av Lidingöligan?

Barracuda Queens är löst baserad på Lidingöligan som, enligt Aftonbladet, begick ett 50-tal inbrott och ett 20-tal bilstölder under en period mellan 1994 och 1999. 

Ligan, som framför allt härjade i Lidingö, Djursholm och Danderyd, bestod av män och ska ha kommit över föremål till ett värde av drygt 200 miljoner kronor. 

Även om flera misstänkta kunde gripas och lagföras var det svårt att koppla dem till de faktiska stölderna och flera dömdes därför för häleri.

Vilka blev utsatta för Lidingöligan?

Lidingöligan har haft flera välkända offer. En av de som tros ha utsatts för ligan är Jan Guillou som år 2004 skrev boken "Tjuvarnas marknad", vilken baserats på Lidingöligans stölder.

Under hösten 2010 blir författaren, enligt Expressen, bestulen på dyra årgångsviner och medaljer. Och kvar lämnade de en urdrucken champagneflaska – något som kommit att bli ett signum för ligan.

Vilka skådespelare är med i Barracuda Queens?

I Barracuda Queens ser vi Alva Bratt i huvudrollen. Hon spelar karaktären Lollo Millkvist. På rollistan finns också Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Sarah Gustafsson, Tea Stjärne och Carsten Björnlund

Även Izabella Scorupco, Johannes Kuhnke och Max Ulveson medverkar. 

Känner du igen huset i Netflix Barracuda Queens?

Det är inte så konstigt. Här kan du läsa om varför lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens" kanske ser bekant ut.

När har Barracuda Queens premiär på Netflix?

Barracuda Queens har premiär på Netflix den 5 juni 2023.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.