"Barracuda Queens" går att se på Netflix.
"Barracuda Queens" går att se på Netflix. - Foto: Ulrika Malm/Netflix

Verkliga händelserna bakom "Barracuda Queens" • Kopplingen till ökända ligan

Netflix nya krimserie "Barracuda Queens" är inspirerad av verkliga händelser och mer specifikt då av den så kallade "Lidingöligan". Nyheter24 reder ut allt du behöver veta om den hypade serien.


Har du hört talas om "Barracuda Queens"? Det är inte så konstigt. Det är nämligen Netflix senaste svenska satsning i krimgenren. 

Vad handlar Barracuda Queens om?

I Barracuda Queens får tittarna följa fem unga och välbärgade tjejer som, under 90-talet, inleder en inbrottskarriär i jakt på spänning.

– De har väldigt tråkigt. Det här överklasslivet är inte så kul och så får de en kick av varje inbrott de gör. De vill bara ha mer och mer och vill uppleva det här roliga igen, säger Tea Stjärne, som spelar karaktären Mia, till Aftonbladet.

Alva Bratts ärliga ord om Barracuda Queens på Netflix: "Vidriga"

Är Barracuda Queens inspirerad av Lidingöligan?

Barracuda Queens är löst baserad på Lidingöligan som, enligt Aftonbladet, begick ett 50-tal inbrott och ett 20-tal bilstölder under en period mellan 1994 och 1999. 

Ligan, som framför allt härjade i Lidingö, Djursholm och Danderyd, bestod av män och ska ha kommit över föremål till ett värde av drygt 200 miljoner kronor. 

Även om flera misstänkta kunde gripas och lagföras var det svårt att koppla dem till de faktiska stölderna och flera dömdes därför för häleri.

Vilka blev utsatta för Lidingöligan?

Lidingöligan har haft flera välkända offer. En av de som tros ha utsatts för ligan är Jan Guillou som år 2004 skrev boken "Tjuvarnas marknad", vilken baserats på Lidingöligans stölder.

Under hösten 2010 blir författaren, enligt Expressen, bestulen på dyra årgångsviner och medaljer. Och kvar lämnade de en urdrucken champagneflaska – något som kommit att bli ett signum för ligan.

Vilka skådespelare är med i Barracuda Queens?

I Barracuda Queens ser vi Alva Bratt i huvudrollen. Hon spelar karaktären Lollo Millkvist. På rollistan finns också Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Sarah Gustafsson, Tea Stjärne och Carsten Björnlund

Även Izabella Scorupco, Johannes Kuhnke och Max Ulveson medverkar. 

Känner du igen huset i Netflix Barracuda Queens?

Det är inte så konstigt. Här kan du läsa om varför lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens" kanske ser bekant ut.

När har Barracuda Queens premiär på Netflix?

Barracuda Queens har premiär på Netflix den 5 juni 2023.

/
Relaterat
Senaste nytt

Al Di Meola fick hjärtattack på scen

Måns Zelmerlöws diss mot Per Andersson: "GW ringer"

Per Andersson är en av Sveriges mest folkkära komiker. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om underhållaren, vilka gäller allt från hans tidigare fru och barn till hans shower och vin.

Claes Eriksson var nära att lägga ner karriären: "Det var motigt"

Claes Eriksson är känd som den humoristiska skådespelaren och manusförfattaren i gruppen Galenskaparna & After Shave. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om den folkkära humoristen.

Spotify ska översätta poddar med hjälp av AI

Spotify ska börja översätta poddar med hjälp av klonade röster och AI. Svenska poddar ska därmed kunna gå att ta del på andra språk - men med poddarens egen röst, rapporterar Breakit.

Starka reaktioner på inslaget i TV4: "SKANDAL!"

igår 20:37
Författaren Jens Lapidus medverkade i TV4 Nyhetsmorgon där han kommenterade den ökade osäkerheten och kriminaliteten. Han gav ett råd till allmänheten som fick kommentarerna på Nyhetsmorgons Instagram att flöda.

Drottningen startar insamling till Ukrainas barn

igår 18:50
Drottning Silvia startar en insamling till förmån för barn i Ukraina inom Radiohjälpens Världens Barn-kampanj. Insamlingen sker inför drottningens 80-årsdag den 23 december.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.