Jonnie Irwin, 49, är sjuk i obotlig cancer.
Jonnie Irwin, 49, är sjuk i obotlig cancer. - Foto: Stella Pictures

"En plats i solen"-profilen om obotliga cancern – har inte berättat för barnen

Jonnie Irwin, 49, som programlett "En plats i solen" och "En plats på landet", fick beskedet att han har obotlig cancer i augusti 2020. Men han har inga planer på att berätta att han är döende för sina barn.


Det var i augusti 2020 som den brittiske programledaren Jonnie Irwin, känd från "En plats i solen" och "En plats på landet", fick beskedet att han drabbats av lungcancer som spridit sig till hjärnan.

Läkarnas prognos var då att Irwin bara hade några få månader kvar att leva. Nu har närmare tre år gått, men det var inte förrän i vintras som tv-profilen gick ut med att han var obotligt sjuk.

Jonnie Irwin om cancern: "Vore hemska nyheter"

I en ny intervju med Hello Magazine uppger nu Jonnie Irwin att hans tre barn – Rex, 4, och tvillingparet Rafa och Cormac, 2 – är ovetande om den dödliga sjukdomen som drabbat deras pappa.

– Jag får hela tiden frågan: "kommer du att berätta för dem?". Men berätta vadå? Det vore hemska nyheter som de skulle behöva förhålla sig till. Och det skulle totalt förvirra Rex. Han har en tillräckligt chockerande dag framför sig, säger han och refererar till dagen då han går bort.

– Vi sticker våra huvuden i sanden så länge som möjligt.

TV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!