En ny version av "Husdrömmar" kommer i höst.
En ny version av "Husdrömmar" kommer i höst. - Foto: Skärmavbild/SVT/Husdrömmar

Ny version av SVT:s Husdrömmar – efter kritikstormen: "Annorlunda"

Älskar du SVT:s "Husdrömmar", men har tröttnat på snarlika, dyra, projekt? Då kommer ett nytt program i höst som sannolikt kommer att passa dig som handen i handsken.


Under våren sändes den tionde säsongen av "Husdrömmar". Men det omåttligt populära programmet, som leds av Anne Lundberg och arkitekten Gert Wingårdh, fick utstå mycket kritik.

Tittarna var nämligen missnöjda med allt från hur dyra projekten i programmet var till hur lite av slutresultatet man fick se. Även variationen mellan husbyggena ifrågasattes.

Tittarna rasar mot SVT:s senaste säsong av Husdrömmar: "Pinsamt"

"Husdrömmar Dokumentär" har premiär i höst

För den som tröttnat på de traditionella byggprojekten i "Husdrömmar" kommer nu glädjande besked. Till hösten har nämligen en ny version av programmet, vid namn "Husdrömmar Dokumentär", premiär.

"En helt ny serie som följer annorlunda byggprojekt om olika sätt att leva sin dröm. Lisa och Christoffer bygger om en italiensk skolbuss till sitt nya hem. I Jämtland bär Markus ett hus uppför ett berg. Arkitekten Andreas vill skapa ett fulländat trähus på stranden", skriver man på programmets officiella Instagram.

Samtidigt söker man också efter fler projekt till serien.

"Tipsa oss gärna om era livsprojekt!", avslutar man inlägget.

Läs fler artiklar om Husdrömmar här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!