Arvid och Ida från "Gift vid första ögonkastet" 2023 har fått en liten dotter!
Arvid och Ida har fått en liten dotter! - Foto: Privat och SVT/"Gift vid första ögonkastet"

Gift vid första ögonkastet-parets känslosamma video från förlossningen: "Så glada"

Arvid Stark och Ida Lind är ett av paren från 2023 års upplaga av “Gift vid första ögonkastet”, och i säsongens sista avsnitt droppades en bomb. Paret har nämligen fått en liten bebis!


“Gift vid första ögonkastet” 2023 har nu nått sitt slut. Den nionde säsongen av SVT:s succéprogram har innehållit allt från bajspalats och bilbråk till carbonara och spritbråk. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om “Gift vid första ögonkastet” 2023

"Gift vid första ögonkastet" 2023: Så gick det sen för paren

Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, valde att gå skilda vägar i förtid. Men i det allra sista avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” fick tittarna reda på hur det hade gått för de tre återstående paren Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35. 

Gift vid första ögonkastet 2023: Så gick det sen för paren

Arvid Stark och Ida Lind från "Gift vid första ögonkastet" har fått barn

Och det var just i säsongens sista uppföljande avsnitt, som både deltagarna och tittarna fick sig en rejäl chock. I avsnittet återförenades alla deltagare för att ta reda på hur det har gått efter inspelningen, och ett av paren droppade då troligtvis den största bomben i programmets historia.

Foto: SVT/Gift vid första ögonkastet

Den sista deltagaren som anlände till återföreningen var Ida Lind. Och när hon kom gående mot gruppen kunde man se en gravidmage! Kort efter att kamerorna stängdes av i juli 2022 blev nämligen Arvid och Ida gravida. 

– Då tänkte jag: ”Let's make a baby!”, har Ida berättat i en intervju med Mama.

Foto: Privat

Rakel föddes med akut kejsarsnitt

Den 14 juni 2023 kom Arvid och Idas lilla dotter till världen, men det hela var inte helt odramatiskt. Parets bebis låg snett och fick förlösas med akut kejsarsnitt, efter att Ida kämpat i nästan två dygn. 

– Det känns fantastiskt, säger den nyblivne pappan Arvid till Nyheter24. 

Familjens bedårande tillskott har fått namnet Rakel. Och i en video, filmad av paret kort efter den lilla knoddens entré till världen, berättar Ida om upplevelsen. 

Foto: Privat

– Nu ligger vi här, och det blev en liten Rakel. Nu ligger vi här och återhämtar oss. Hon vägde 4 090 gram, vi har inte hunnit mäta henne än, berättar Ida i videon som Nyheter24 har fått ta del av.

– Hon kom till världen genom ett kejsarsnitt. Hon hade lagt sig lite konstigt till som gjorde det omöjligt för henne att ta sig ut den naturliga vägen. Men vi är så glada och tacksamma. Och bredvid oss så har vi världens bästa pappa, säger Ida. 

– Här står han taggad och redo, inflikar Arvid.

Foto: Privat

Se den mysiga videon på Arvid, Ida och lilla Rakel i spelaren ovan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!