Arvid Stark och Ida Lindh från SVT:s "Gift vid första ögonkastet" får avslag på namnet till dottern.
Arvid Stark och Ida Lindh från SVT:s "Gift vid första ögonkastet" får avslag på namnet till dottern. - Foto: Ulrika Malm/SVT och Privat

Gift vid första ögonkastet-paret får avslag på dotterns namn: "Negativ innebörd"

"Gift vid första ögonkastet"-paret Arvid Stark, 34, och Ida Lindh, 35, chockade alla när de, under programmets sista avsnitt, avslöjade att de väntade barn. Dottern, som föddes i juni, får dock inte riktigt det namn som paret tänkt sig.


Arvid Stark, 34, och Ida Lindh, 35, blev "Carbonara-paret" med hela svenska folket under den senaste säsongen av "Gift vid första ögonkastet" i SVT och det var nog många som tappade hakan under säsongsfinalen.

Då visade det sig nämligen att Ida var gravid och i juni välkomnade paret sin dotter till världen under något dramatiska former. Nytillskottet låg snett och det hela slutade med ett akut kejsarsnitt.

– Jag minns knappt någonting från operationsrummet. Jag var ju helt borta, herregud vad jag hade kämpat! Men efter 26 timmars arbete på förlossningen kände jag en så otroligt stor lättnad och glädje, sa Ida till Mama efter förlossningen.

Gift vid första ögonkastet-parets känslosamma video från förlossningen: "Så glada"

Gift vid första ögonkastet-parets dotter skulle heta Spektakel

Redan tidigt stod det klart att dottern skulle få namnet Rakel, men Arvid Stark och Ida Lindh hade också tänkt sig att hon skulle bära mellannamnet Spektakel.

– När vi väl blev gravida tänkte Ida att om man kombinerar oss två blir det ett riktigt busfrö, som en Astrid Lindgren-karaktär, menat i ordets positiva bemärkelse. Blir det så ska hon i så fall heta Rakel Spektakel tänkte vi, berättar Arvid för Mitti. 

Paret tog dock höjd för att namnet kanske inte skulle passa, men så blev inte fallet.

– Redan från första stund kände vi att hon var en kaotisk liten krabat och en väldigt bestämd person, säger Arvid till tidningen.

Gift vid första ögonkastet 2023: Hur gick det sen för paren?

Får avslag av Skatteverket

Men nu har Skatteverket gett Arvid Stark och Ida Lindh avslag på namnet Spektakel med hänvisning till att det har "en negativ innebörd som skulle kunna medföra obehag för bäraren", rapporterar Mitti.

Paret har därför bestämt sig för att ge dottern mellannamnet Mirakel i stället. 

– Det namnet kommer från att vi känner att det är ett mirakel att det blivit så här. För lite mer än ett år sedan kände inte ens jag och Ida varandra, säger Arvid till Mitti.

Läs alla våra artiklar om Gift vid första ögonkastet 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!