Erika Åberg har varit programledare för "Det sitter i väggarna" sedan 2015.
Erika Åberg har varit programledare för "Det sitter i väggarna" sedan 2015. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Maria Rosenlöf/SVT

SVT:s programledare Erika Åberg om sjukdomen: "Tänkte att jag skulle dö"

Erika Åberg är sedan 2015 en av två programledare för SVT:s serie "Det sitter i väggarna". Nyheter24 tog reda på vad svenska folket googlar mest om henne.


Erika Åbergs ålder – hur gammal är hon?

Erika Åberg föddes 22 februari 1977, vilket betyder att hon fyller 47 år 2024.

Erika Åbergs yrke – vad jobbar hon med?

På Erika Åbergs hemsida erikashus.se skriver hon att hon jobbar som byggnadsantikvarie, skribent, föreläsare och husexpert i TV.

Erika Åbergs familj – har hon några barn?

Erika Åberg har två barn, en son som heter Milton och en dotter som heter Eleonora.

Har Erika Åberg make?

Erika Åberg är gift med maken Björn Åberg

Erika Åbergs sjukdom – vad hände?

2017 drabbades Erika Åberg av flera infektioner samtidigt. Efter att ha åkt in akut med ambulans till sjukhus konstaterades det att hon drabbats av hjärnhinneinflammation och mastoidit, som är en följdsjukdom av öroninflammation som sprider sig till skelettet.

I en intervju med Hemtrevligt berättade hon om hur sjukdomen påverkade henne.

– Vissa stunder tänkte jag att jag skulle dö av smärtan. Det var som tusen knivar i huvudet och det kändes som det skulle explodera. Stackars barnen när de kom för att hälsa på mig efter några dagar, Milton svimmade när han såg mig i den där sjukhussituationen.

Vad heter Erika Åbergs bok?

Erika Åberg har skrivit flera böcker inom heminredning och stickning. 

2022 gavs boken ”Det sitter i väggarna: historier om ditt hus och hur du vårdar det”. Dessförinnan har hon gett ut flera andra böcker som bland annat ”Stickat från kust till kust: Vantar, sockor, tröjor, kragar och andra värmande plagg”, ”Byggnadsvård: Hur du får tid, råd och kraft att restaurera ditt hem” och ”Tapeter genom tiderna: Perspektiv från världsarvet Engelsberg bruk” för att nämna några.

Erika Åberg i Det sitter i väggarna

Sedan 2015 är Erika Åberg en av två programledare för SVT-serien ”Det sitter väggarna”. Sedan 2019 har hon sällskap i programledarrollen av Rickard Thunér.

Vad heter Erika Åberg på Instagram? 

På Instagram heter Erika Åberg @erikashus. Där delar hon med sig av bilder till 122 000 följare.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!