Rickard Sjöberg berättar om det oväntade utspelet i Postkodmiljonären.
Rickard Sjöberg berättar om det oväntade utspelet. - Foto: Pressbild/Postkodlotteriet och Skärmavbild/Postkodmiljonären

Rickard Sjöberg om utspelet i Postkodmiljonären – mitt under TV4-sändningen

Rickard Sjöberg har varit programledare för Postkodmiljonären i TV4 i snart 20 år. För Nyheter24 berättar han om sina roligaste stunder från frågesportsprogrammet. Och vissa sticker ut mer än andra...


Rickard Sjöberg syns flitigt i tv-rutan, och allra mest känd är han nog som programledare för Postkodmiljonären i TV4. 

Långköraren Postkodmiljonären har sänts sedan 2005, och har därmed bjudit på otaliga timmar med underhållning och spänning under åren. 

Rickard Sjöbergs panik i direktsändning – pinsamma missen: "Drog näven i väggen"

Rickard Sjöberg om roliga klippet från Postkodmiljonären i TV4

Det finns många virala klipp från Postkodmiljonären som de allra flesta minns. Det har varit allt från skrattattacker till tokiga felsägningar, som ofta blir riktiga klassiker hemma i stugorna. När Nyheter24 träffade Postkodmiljonären-programledaren på Kristallengalan fick han just frågan om de roligaste stunderna han minns. 

Är det någon specifik stund i Postkodmiljonären som sticker ut extra mycket för dig? 

– “Dr. Dre” är ju rolig. Han är ju underbar den här östgöten som uttalar den här rapparens namn på sitt sätt, berättar Rickard Sjöberg. 

“Vilken Doktor slog igenom i den kontroversiella rapgruppen N.W.A?” Så löd frågan som fick Rickard Sjöberg att brista ut i skratt i Postkodmiljonären för ungefär tio år sedan. Den tävlande sa nämligen rapparen Dr. Dres namn med ett aningen försvenskat uttal, vilket ledde till ett klipp på Youtube med miljontals visningar. 

Rickard Sjöbergs oväntade drag i Postkodmiljonären: "Ganska roligt"

– “Fuck you”-klippet är ganska roligt också faktiskt, fortsätter programledaren. 

Klippet som Sjöberg syftar på är när han chockade publiken och tittarna med ett visst ordval – mitt under sändningen av Postkodmiljonären. Den tävlande rättade nämligen Rickard Sjöbergs uttal av Moldaviens huvudstad Chisinau, varpå den annars så trevliga programledaren skämtsamt kontrade med att säga: “Fuck you”. 

– Dubbelsax på den! Det får inte vara med. Ajabaja!, utbrast Rickard Sjöberg efteråt. 

För Nyheter24 berättar Rickard Sjöberg att händelsen även har resulterat i ett visst förvirrande möte. 

– Jag stötte på en kille som var på en afterski i Åre en gång. En random kille kom fram till mig och sa: “Fuck you!”. Och jag bara: “Vad håller du på med?”

– Sen förstod jag att han hade sett det här klippet. Så kramade vi om varandra. “Fuck you too!”, sa jag då, berättar Rickard Sjöberg. 

Rickard Sjöberg om Postkodlotteriet-kollegans avhopp: "Vi har setts"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!