Halvor Bakke syns i "Stugfixarna Norge" på TV3 och Viaplay.
Halvor Bakke syns i "Stugfixarna Norge" på TV3 och Viaplay. - Foto: Pressbild/Viaplay

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak.
– Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.


I den norska tv-tablån står det "Eventyrlig oppussing", men i Sverige har programmet – där Halvor Bakke, Torkel Gjerset och Ole Rosén-Lystrup runt i Norge för att ge stugor ett lyft – fått namnet "Stugfixarna Norge".

I en intervju med norska Nettavisen har Halvor berättat om hur många som söker till programserien.

– Vi får in mellan 6 000 och 10 000 ansökningar, och väljer bara ut åtta.

Och det är inte vilka bostäder som helst som syns i programmet. Här kan du läsa om husen du ALDRIG kommer få se i "Stugfixarna Norge".

Halvor Bakke: "Blev utkastad med huvudet före"

Just Halvor Bakke har blivit omåttligt populär i programmet och vid sidan om "Stugfixarna Norge" syns han också i ”Halvors äventyrliga värld”. 

Men det var långtifrån givet att Halvor skulle ägna sig åt inredning och tv. Under en period jobbade nämligen Halvor som reseledare och senare var han flygvärd på SAS Braathens.

– Sedan kom den 11 september, och alla slutade flyga, så jag blev av med jobbet och blev utkastad med huvudet före. Det var för 22 år sedan, då var jag tvungen att börja med något nytt, berättar han för Nettavisen.

Han började då jobba i en inredningsbutik. 

– Jag fick utmana mig själv och jobba med de där sakerna, och nu sitter jag här. Det är helt overkligt, säger han till tidningen.

Emma och Alexander bryter ihop i Husköp i blindo: "Ville bara gråta"

TV
/
Senaste nytt

Unesco lyfter nyckelharpans nätverk

Hotellnatten i Bonde söker fru gav mig fullskalig panik

igår 21:06
Vad händer egentligen i Bonde söker fru? Under loppet av ett avsnitt så är det inte en utan två bruttor som bränner ifrån Jens Lundins gård. Måtte det inte bli som jag tror nu....

Tårar och kaos i Bonde söker fru 2023 – två tjejer lämnar Jens gård

igår 21:04
Det var under veckans Bonde söker fru som två tjejer valde att lämna Jens Lundins gård. Den ena drar för gott och den andra ville ta in på hotell.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig: "Top notch"

igår 19:34
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig i Lidingö kyrka.

Mare Kandres pris till Judith Kiros

igår 19:08
Årets Mare Kandrepris tilldelas en poet som utforskar "det banala lidandes eventuella möjligheter". Judith Kiros sällar sig till en skara pristagare där bland andra Anne Swärd och Linda Boström Knausgård befinner sig.

Italiensk opera på Unescos kulturarvslista

igår 17:58
Italien är operans hemland, världsberömt för tonsättare som Giuseppe Verdi och Giacomo Puccini. Nu tas italiensk opera upp på FN-organet Unescos kulturarvslista.