Halvor Bakke syns i "Stugfixarna Norge" på TV3 och Viaplay.
Halvor Bakke syns i "Stugfixarna Norge" på TV3 och Viaplay. - Foto: Pressbild/Viaplay

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak.
– Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.


I den norska tv-tablån står det "Eventyrlig oppussing", men i Sverige har programmet – där Halvor Bakke, Torkel Gjerset och Ole Rosén-Lystrup runt i Norge för att ge stugor ett lyft – fått namnet "Stugfixarna Norge".

I en intervju med norska Nettavisen har Halvor berättat om hur många som söker till programserien.

– Vi får in mellan 6 000 och 10 000 ansökningar, och väljer bara ut åtta.

Och det är inte vilka bostäder som helst som syns i programmet. Här kan du läsa om husen du ALDRIG kommer få se i "Stugfixarna Norge".

Halvor Bakke: "Blev utkastad med huvudet före"

Just Halvor Bakke har blivit omåttligt populär i programmet och vid sidan om "Stugfixarna Norge" syns han också i ”Halvors äventyrliga värld”. 

Men det var långtifrån givet att Halvor skulle ägna sig åt inredning och tv. Under en period jobbade nämligen Halvor som reseledare och senare var han flygvärd på SAS Braathens.

– Sedan kom den 11 september, och alla slutade flyga, så jag blev av med jobbet och blev utkastad med huvudet före. Det var för 22 år sedan, då var jag tvungen att börja med något nytt, berättar han för Nettavisen.

Han började då jobba i en inredningsbutik. 

– Jag fick utmana mig själv och jobba med de där sakerna, och nu sitter jag här. Det är helt overkligt, säger han till tidningen.

Emma och Alexander bryter ihop i Husköp i blindo: "Ville bara gråta"

TV
/
Senaste nytt

Renée Nybergs enorma miljonregn – så mycket tjänar TV4-profilen

1 timme sedan

Se bilderna: Här dyker Gunilla Persson upp i Karlstad – sjunger med fans

1 timme sedan
Natten innan den femte deltävlingen dyker Gunilla Persson upp på genrepet i Karlstad. – Jag älskar Melodifestivalen och tycker det är kul att titta på min konkurrens, säger hon till Aftonbladet.

Islands medverkan i ESC kan avgöras i kväll

2 timmar sedan
Bojkott eller inte? Islands medverkan i Eurovision Song Contest kan avgöras på lördagen. Då utses nämligen årets vinnare i Söngvakeppnin, den isländska melodifestivalen. I år är det vinnaren som, i samråd med public servicebolaget Rúv, bestämmer om Island ska delta i tävlingen eller inte.

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

3 timmar sedan
Keith Richards, 80, medverkar på ett hyllningsalbum till Lou Reed med en cover på låten "I'm waiting for the man".

Favoriter med blandade känslor

idag 08:46
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

idag 08:25
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.