Ernst Kirchsteiger är tillbaka i tv-rutan.
Ernst Kirchsteiger är tillbaka i tv-rutan. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Henrik Montgomery/TT

Här vägrar Ernst Kirchsteiger spela in tv: "Aldrig i mitt liv"

Ernst Kirchsteiger är högaktuell med "Hemma med Ernst". Men den som tror att programmet kommer utspela sig i den folkkäre tv-profilens eget hem får tänka om.


För omkring ett och ett halvt år sen meddelade Ernst Kirchsteiger, via ett inlägg på Instagram, att han skulle ta en "välbehövlig semester".

"Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!", skrev han vidare. 

"Hemma med Ernst" börjar i TV4

Sedan dess har Ernst Kirchsteiger inte synts i tv-rutan, varken i "Sommar med Ernst" eller "Jul med Ernst". Men nu är 65-åringen tillbaka med ett nytt program: "Hemma med Ernst", som har premiär i TV4 tisdagen den 26 september.

– Vi försöker undvika att göra jättestora, dyra och komplicerade lösningar nu. Jag vill göra överkomligare projekt. Kanske gå ned i pris och förmåga. Framför allt skapa stämningar, säger han om innehållet i det nya programmet i en intervju med Expressen.

Ernst Kirchsteigers miljonimperium med sönerna – så mycket tjänar tv-profilen

Ernst Kirchsteiger: "Nej, nej, nej"

Men de som, baserat på programmets titel "Hemma med Ernst", tror att man nu ska få en inblick i hur den folkkäre tv-profilen själv bor, de får tänka om. 

– Aldrig i mitt liv skulle jag gå med på det. Nej, nej, nej, säger Ernst Kirchsteiger till Expressen när en tv-inspelning i hans hem kommer på tal. 

Med det sagt finns det likheter med Ernst eget hem. 

– När journalister frågar mig hur det ser ut hemma hos mig, så skulle jag också lätt kunna säga att det ser ut som i programmen. Jag har fått förmånen att få använda min egen tanke och smak. Så på sätt och vis har tittarna fått vara hemma hos mig gång på gång. Men det är inte ”hos Ernst” utan ”med Ernst”. Det är viktigt, säger han till tidningen.

Pernilla Wahlgren avslöjar vad Ernst Kirchsteiger sa till henne efter toabesöket

Ernst Kirchsteiger bor på gård med frun Ulla-Britt

Hur bor då Ernst? Jo, tv-profilen huserar i en 1700-talsgård utanför Örebro tillsammans med sin fru Ulla-Britt Kirchsteiger

Tillsammans har de två söner – Ludvig Kirchsteiger och Sebastian Kirchsteiger – som numera är vuxna.

Allt om Ernst Kirchsteigers fru Ulla-Britt Kirchsteiger – paret är fortfarande kära efter 45 år

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!