Rickard Sjöberg är programledare för TV4-långköraren "Postkodmiljonären".
Rickard Sjöberg är programledare för TV4-långköraren "Postkodmiljonären". - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/TV4/Postkodmiljonären

Rickard Sjöberg: Så långt skulle jag ta mig i Postkodmiljonären

I drygt 18 år har Rickard Sjöberg varit programledare för "Postkodmiljonären" i TV4. Men hur långt skulle han ta sig om han själv satt i "heta stolen"? Nyheter24 frågade den rutinerade tv-profilen.


Det var år 2005 som "Postkodmiljonären" hade premiär och sedan dess har otaliga deltagare satt sina kunskaper på prov i den så kallade "heta stolen".

18-årige Jonatan är yngst någonsin i Postkodmiljonären – har chans på miljonen

Rickard Sjöberg: "Ja, varför inte?"

Under alla år är det Rickard Sjöberg som ställt frågorna i TV4-långköraren och faktum är att programledaren inte hade varit främmande för att själv medverka i frågesportsprogrammet om det inte var så att han ledde hela kalaset. 

– Ja, varför inte?, säger han till Nyheter24

Postkodmiljonären-deltagarna Rickard Sjöberg aldrig glömmer: "Började storgråta"

Rickard Sjöberg är programledare för "Postkodmiljonären" sedan 2005. Foto: Roger Vikström/TT

Så långt skulle Rickard Sjöberg ta sig i Postkodmiljonären

Men hur långt skulle Rickard Sjöberg lyckas ta sig? Nyheter24 bad programledaren uppskatta hur långvarig han skulle bli i "heta stolen".

– Om jag satte mig i heta stolen i dag hade jag kanske haft ett visst försprång jämfört med de flesta andra, eftersom jag har lärt mig en hel del genom åren. Men det är ingen garanti för framgång och det är långt ifrån all information som fastnar, det har så mycket med intresse att göra, säger han och fortsätter:

– Men jag tror att jag kanske skulle hamna strax norr om 100 000 kronor i frågestegen.

Dolda testerna tittarna inte får se – så väljs Postkodmiljonären-deltagarna ut

/
Senaste nytt

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

1 timme sedan
Han kallades för världens främsta tenor – men en ny pjäs skildrar hur pressen tärde på Jussi Björling. Regissören Björn Runge berättar operasångarens historia sedd från hustrun Anna-Lisas ögon.

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

2 timmar sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.

De kan få Kasper Salin-priset

3 timmar sedan
Tekniska museet i Stockholms tillbyggnad Wisdome, flerbostadshuset Raw i Uppsala, privatbostaden Höghult Karlsborg samt kontorsbyggnaden Gjuteriet i Malmö. De är årets nominerade till Kasper Salin-priset i arkitektur.