Rickard Sjöberg är programledare för TV4-långköraren "Postkodmiljonären".
Rickard Sjöberg är programledare för TV4-långköraren "Postkodmiljonären". - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/TV4/Postkodmiljonären

Rickard Sjöberg: Så långt skulle jag ta mig i Postkodmiljonären

I drygt 18 år har Rickard Sjöberg varit programledare för "Postkodmiljonären" i TV4. Men hur långt skulle han ta sig om han själv satt i "heta stolen"? Nyheter24 frågade den rutinerade tv-profilen.


Det var år 2005 som "Postkodmiljonären" hade premiär och sedan dess har otaliga deltagare satt sina kunskaper på prov i den så kallade "heta stolen".

18-årige Jonatan är yngst någonsin i Postkodmiljonären – har chans på miljonen

Rickard Sjöberg: "Ja, varför inte?"

Under alla år är det Rickard Sjöberg som ställt frågorna i TV4-långköraren och faktum är att programledaren inte hade varit främmande för att själv medverka i frågesportsprogrammet om det inte var så att han ledde hela kalaset. 

– Ja, varför inte?, säger han till Nyheter24

Postkodmiljonären-deltagarna Rickard Sjöberg aldrig glömmer: "Började storgråta"

Rickard Sjöberg är programledare för "Postkodmiljonären" sedan 2005. Foto: Roger Vikström/TT

Så långt skulle Rickard Sjöberg ta sig i Postkodmiljonären

Men hur långt skulle Rickard Sjöberg lyckas ta sig? Nyheter24 bad programledaren uppskatta hur långvarig han skulle bli i "heta stolen".

– Om jag satte mig i heta stolen i dag hade jag kanske haft ett visst försprång jämfört med de flesta andra, eftersom jag har lärt mig en hel del genom åren. Men det är ingen garanti för framgång och det är långt ifrån all information som fastnar, det har så mycket med intresse att göra, säger han och fortsätter:

– Men jag tror att jag kanske skulle hamna strax norr om 100 000 kronor i frågestegen.

Dolda testerna tittarna inte får se – så väljs Postkodmiljonären-deltagarna ut

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!