Rickard Sjöberg har varit programledare för Postkodmiljonären sedan 2005.
Rickard Sjöberg har varit programledare för långköraren sedan 2005. - Foto: Skärmavbild/Postkodmiljonären/TV4

Postkodmiljonären-deltagaren avslöjar: Så är Rickard Sjöberg bakom kulisserna

Rickard Sjöberg har varit programledare för Postkodmiljonären sedan 2005, och har därmed satt en hel del tävlande på prov i den heta stolen. För Nyheter24 avslöjar deltagaren Jonatan Haraldsson hur programledaren är när kamerorna inte rullar.


Varje vecka sätts ett gäng allmänbildande deltagare på prov i den heta stolen i Postkodmiljonären. I det populära frågesportsprogrammet på TV4 kan den tävlande vinna allt från 1 000 kronor till en miljon. 

För att kamma hem den eftertraktade miljonen ska man svara rätt på 15 frågor, och till sin hjälp har deltagaren tre livlinor.  

Rickard Sjöberg har varit programledare för Postkodmiljonären sedan 2005

Från Postkodmiljonärens start har det varit Rickard Sjöberg som har varit den som ställt de kluriga frågorna till de tävlande. Sedan 2005 har Rickard Sjöberg varit programledare för Postkodmiljonären, och han har därmed blivit en minst sagt folkkär profil bland svenska folket. Men hur är egentligen den populära programledaren när kamerorna inte rullar? 

Rickard Sjöberg: Så långt skulle jag ta mig i Postkodmiljonären

Deltagaren Jonatan Haraldsson är yngst någonsin i Postkodmiljonären

Jonatan Haraldsson är yngst i programmets historia. Foto: Postkodmiljonären/TV4

Jonatan Haraldsson, 18, från Ronneby är den yngsta deltagaren i Postkodmiljonären någonsin, och för Nyheter24 berättar han om sin upplevelse av programmet och inspelningen. 

Här kan du läsa mer om 18-årige Jonatan som är yngst i Postkodmiljonärens historia

– Det var väldigt roligt alltihopa. Frågesport är ju kul! Och det var jätteroligt att få vara med om frågesport med Rickard Sjöberg i den där studion. Det är verkligen något man kommer att minnas länge, berättar han för Nyheter24. 

Hur var stämningen i studion när du kom upp till de högre nivåerna på frågestegen? 

– Alla i publiken var jättetrevliga. De gratulerade mig efteråt, och tyckte jag var riktigt duktig. 

Hur var Rickard Sjöberg bakom kulisserna?

– Han var jättetrevlig. Han gick igenom allting och förklarade, och träffade alla oss som skulle vara med innan. Det var för att det inte skulle vara första gången som vi träffade honom i heta stolen, så det var jättebra.

Rickard Sjöberg om utspelet i Postkodmiljonären – mitt under TV4-sändningen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!