I programmet Postkodmiljonären finns det tre livlinor.
I programmet finns det tre livlinor. - Foto: Skärmavbild/TV4/Postkodmiljonären

Deltagaren avslöjar sanningen om livlinorna i Postkodmiljonären

I TV4:s långkörare Postkodmiljonären gäller det för deltagaren att svara rätt på frågorna, med hjälp av tre livlinor. Men hur går det egentligen till bakom kulisserna? Det avslöjar 18-årige Jonatan Haraldsson.


18-årige Jonatan Haraldsson är den yngsta deltagaren i Postkodmiljonären någonsin, och har briljerat med sin allmänbildning i det populära frågesportsprogrammet. Gymnasieeleven från Ronneby har tidigare berättat för Nyheter24 om känslorna under sin medverkan, och hur han förberedde sig för att ta sig så långt som möjligt i programmet. 

Här kan du läsa mer om 18-årige Jonatan som är yngst i Postkodmiljonärens historia

Jonatan Haraldsson vann 350 000 kronor i Postkodmiljonären

I slutändan gick Jonatan Haraldsson därifrån med minst sagt imponerande 350 000 kronor. Dessförinnan hade Jonatan använt upp alla sina livlinor, och valde därför att stanna på en fråga om holländaren Cornelis van Drebbel, för att inte halka ner till säkerhetsnivån på 100 000. 

Postkodmiljonären-deltagaren avslöjar: Så är Rickard Sjöberg bakom kulisserna

Jonatan kammade hem 350 000 kronor. Foto: TV4/Postkodmiljonären

Livlinorna i TV4:s Postkodmiljonären

I frågesportsprogrammet kan deltagarna ta hjälp av tre livlinor när de är osäkra på det rätta svaret. Man kan välja 50/50 för att ta bort två av de felaktiga svaren, fråga stjärnpanelen eller ringa en vän.  

För Nyheter24 berättar Jonatan Haraldsson hur det går till när man väljer vem man ska ha som livlina att ringa upp där hemma. 

– Man får välja fem stycken som mest. Som man lämnar in telefonnummer på till produktionen. Och när man får frågan får man välja vem man tycker är bäst lämpad att ringa. 

Jonatan förklarar att han hade gett produktionen telefonnumret till tre personer som han hade kunnat ringa under programmet, som var bra på lite olika saker. 

– Jag hade min bror, en kompis från skolan och min morbror. Min bror kan jättemycket om sådant som jag inte kan. Mycket teater och klassisk musik. Så hade det blivit en sådan fråga så hade det varit jättebra att ringa honom. Min kompis skriver otroligt snabbt. Så om det skulle vara en fråga som man kunde googla så tänkte jag att det kan han fixa snabbt. Min morbror är mer allround och kan lite om allt. 

Rickard Sjöberg om utspelet i Postkodmiljonären – mitt under TV4-sändningen

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!