I år blir det en ny julaftonstablå.
I år blir det en ny julaftonstablå. - Foto: Pontus Lundahl/TT/Anders Wiklund/TT

Tittarna rasar på SVT:s nya julaftonstablå: "Arga mejl"

Under onsdagen avslöjade SVT att det kommer att vara en ny julaftonstablå i år. Något som inte togs emot väl av alla tittare. Nu har SVT:s programdirektör fått ta emot flera arga mejl.


Under onsdagen avslöjade SVT att det i år kommer att bli en ny tablå på julafton. Astrid Lindgrens omtyckta figurer kommer att få en helt egen timme i det nya programmet ”Jul med Astrid Lindgren”, vilket Aftonbladet också rapporterat om.

"Mord i blicken"

Men denna nyhet landade inte väl hos alla tittare. Bara en dryg timme efter att nyheten släppts så började SVT:s programdirektör Eva Beckman anklagas för att försöka fasa ut det populära julaftonsprogrammet ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”.

– Det är så spännande att jag redan har fått så mycket arga mejl från publiken som tror att det här är en plan för att ersätta Kalle Anka och hans vänner och då blir det liksom mord i blicken, sa Eva Beckman till Aftonbladet.

Känner du igen Solsidan-stjärnan i årets julkalender?

Kalle Anka kommer visas som vanligt

Men sanningen är att SVT inte alls har någon tanke på att fasa ut Kalle Anka på julafton. Klockan 15.00 kommer julvärden precis som varje år tända ljuset och sedan kommer Kalle Anka visas i vanlig ordning.

Programmet Jul med Astrid Lindgren kommer att sändas en gång klockan 9.00 och en gång 14.00 på julafton. Då kommer man få se flera omtyckta klassiker som ”Pippi Långstrump”, ”Vi på Saltkråkan” och några nyproducerade animationer av gamla klassiker, skriver Aftonbladet.

– Jag tycker man ska se Jul med Astrid Lindgren som ytterligare ett tillfälle att samlas och titta på någonting som är helt nytt, säger Eva Beckman till Aftonbladet.

David Batra blir årets julvärd i SVT 2023

SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!