Valter Skarsgård tränade stenhårt inför rollen som Börje Salming i "Börje – the journey of a legend".
Valter Skarsgård tränade stenhårt inför rollen som Börje Salming i "Börje – the journey of a legend". - Foto: Stella Pictures och Viaplay

Margitta Wendin om Valter Skarsgårds förvandling inför Börje-serien

Valter Skarsgård tränade stenhårt inför rollen som Börje Salming i "Börje – the journey of a legend". Nu kommenterar hockeyikonens exfru Margitta Wendin hur väl skådisen lyckades efterlikna Salmings kroppsbyggnad.


Den 19 november hade "Börje – the journey of a legend" premiär på Viaplay och TV3. I huvudrollen som Börje Salming hittar vi ingen mindre än Valter Skarsgård som, inför inspelningen, tränade stenhårt.

– Det var två år av prep. Två år av att lära mig att åka skridskor, och sen också två år av kyckling och ris och fem dagar i veckan på gymmet. Plus hockey, har Skarsgård tidigare sagt till Nyheter24.

Det hände under ”Börje"-träningen som fick Valter Skarsgård att börja gråta

Margitta Wendin om Börje Salmings kropp: "Avundades"

Men hur pass lik Börje Salming blev egentligen Valter Skarsgård, sett till hans kroppsbyggnad? 

Enligt Brynäs-experten Ulf ”Krigarn” Kriström, som pratat med Gefle Dagblad, var Salming relativt smal från början och fick sedan en kraftigare kroppsbyggnad under tiden i Toronto Maple Leafs. På så vis är Skarsgård mer lik den smalare Salming under Brynäs-tiden.

Det sa Börje Salming om Valter Skarsgård – efter deras första möte

Valter Skarsgård spelar Börje Salming i "Börje – the journey of a legend".

Även hockeyikonens tidigare fru Margitta Wendin, som spelas av Hedda Stiernstedt, håller med om detta. 

– Biffig var Börje aldrig, men muskulös. Han hade en fantastisk kropp som alla män avundades och kvinnor också. I princip noll underhudsfett och konstant deffad. Han hade alltid haft muskler men var smal, säger hon till Gefle Dagblad och konstaterar att man inte hade kunnat begära att Skarsgård skulle träna sig till den kropp Salming hade på 80-talet.

– Det går inte att få den kroppen, för Börje var också delvis född med den. Vår son Anders har också fått den fysiken. Redan som två-treåring när babyhullet hade trillat av hade han nästan pappas kropp fast i miniatyr.

Så lever Börje Salmings första fru Margitta Wendin i dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!